sport
0

Kik-boks reprezentacija BiH putuje u Italiju

FENA
Kik-boks reprezentacija Bosne i Hercegovine učestvovat će na 17. svjetskom prvenstvu, koje se od 23. do 29. novembra održava u Lignanu (Italija).

Za reprezentaciju BiH na ovom prvenstvu će nastupiti: Sanja Samardžić (Bihać), Igor Emkić (Tom Cat Tuzla) i Dario Kadić (Bosna Sarajevo).

Reprezentativci BiH u Italiju će otputovati danas (ponedjeljak), a pored takmičara u sastavu reprezentacije bit će i selektor Salko Zildžić, trener Redžep Halilović i šef delegacije Zijad Halilović.

"Imali smo u planu da na ovo prvenstvo putuje još nekoliko takmičara, ali zbog administrativnih problema ipak će ići samo tri predstavnika. Sanja i Igor su već na prošlim velikim takmičenjima osvajali medalje i očekujem da svoj kvalitet potvrde i u Italiji. Dario je jedan od najperspektivnijih boraca na ovim prostorima i vjerujem da će za mnoge biti pravo iznenađenje", rekao je selektor Zildžić.

Ukoliko osvoje jednu od medalja na ovom prvenstvu Sanja Samardžić i Igor Emkić će imaju priliku da nastupe na takmičenju "World Combat Sport Games", olimpijada svih borilačkih sportova u Pekingu naredne godine.