sport
0

Kemal Mešić vodeći na listi bacača u Evropi u 2016. godini

Klix.ba
Kemal Mešić
Kemal Mešić
Bosanskohercegovački bacač kugle, Kemal Mešić, u subotu na mitingu u Americi ispunio je normu za Olimpijske igre u Riju, bacivši kuglu 20,74 m. To mu je ujedno i najbolji lični rezultat.

Osim što je ispunio normu za Brazil, na najnovijoj rang listi evropskih bacača zasjeo je na vrh.

"Sretan sam što sam ove godine bio pošteđen bilo kakvih većih povreda. Trenirao sam jako, okolnosti nisu bile lake jer sam ujedno bio i trener na Univerzitetu u Virginiji. Ovaj rezultat je rezultat mukotrpnog rada u zadnjih šest mijeseci. Sljedeće za mene je spremanje za Olimpijske igre", kaže Mešić.

Mesud Pezer i Hamza Alić se također nalaze među najboljih deset bacača kugle u Evropi. I Pezeru je hitac kojim je ispuni normu za Brazil od prije nekoliko dana donio napredak na ljestvici.

Sada se nalazi na šestoj poziciji, a Hamza Alić na sedmoj poziciji sa rezultatom kojeg je jučer ostvario u Baru (Crna Gora). Kuglu je bacio 19,98m, što mu je bilo dovoljno za drugu poziciju.

Zanimljivo je da se među najboljih deset bacača u 2016. godini u Evropi nalazi Filip Mihaljević, bacač kugle kojem je trener naš Kemal Mešić.