|

Kemal Mešić na pripremama u SAD-u: Cilj je plasman u finale SP-a

Kemal Mešić na pripremama u SAD-u: Cilj je plasman u finale SP-a
0
Klix.ba
7.12.2015. u 13:27
1
komentara
0

dijeljenja
Kemal Mešić na pripremama u SAD-u: Cilj je plasman u finale SP-a Kemal Mešić
Bosanskohercegovački atletičar Kemal Mešić otputovao je nedavno na pripreme u SAD.
Uspješni bacač kugle će zimu provesti pripremajući se za Svjetsko prvenstvo u atletici koje će biti održano u proljeće naredne godine, ali i Olimpijske igre koje će potom uslijediti.

Kemal Mešić se trenutno nalazi u Gainesvilleu na Floridi, gdje svakodnevno trenira za velika takmičenja koja ga očekuju.

"Prvo veliko takmičenje u narednoj godini će biti Svjetsko prvenstvo i cilj je plasman u finale, što bi bio veliki rezultat. Odlazak na Olimpijske igre je velika i nezaboravna stvar. Želja za većim uspjehom je uvijek tu, svaki dan trenirate da budete bolji nego što ste bili jučer, tako da planiram ostvariti mnogo bolji rezultat u Riju", najavljuje Mešić.

Zbog toga trenira šest dana sedmično, sam ili sa drugim bacačima kugle koji se također nalaze na pripremama za prvenstva koja slijede, a uskoro planira i putovanje u Virginiju, gdje će biti realizovan naredni dio treninga.

Svjetsko prvenstvo u atletici bit će održano u američkom gradu Portlandu od 17. do 20. marta naredne godine. Brazilska metropola Rio de Janeiro najbolje sportiste svijeta će ugostiti u periodu od 5. do 21. augusta 2016. godine, kada će biti održane 31. Olimpijske igre.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...