Olimpijske igre
0

Kazna slovenskom sportisti koji je polio novinara

FENA
S Olimpijskih igara u Pekingu slovenski sportaši vratili su se s pet medalja, što je najviše dosad, a u tom pozitivnom raspoloženju zataškan je i skandal koji se dogodio kad je skakač s motkom Jure Rovan polio vodom komentatora slovenske televizije Andrea Starea.

Slovenski olimpijski komitet objavio je da se Rovan odmah nakon incidenta ispričao "doajenu" među domaćim sportskim komentatorima čije tradicionalne šale i podbadanja često zabavljaju televizijsku publiku, objavili su slovenski mediji.

Stare je u svom prijenosu ismijavao pokušaje skakača s motkom na 5,15 i 5,30 m, rekavši da je njegov boravak na olimpijskim igrama turističke naravi iako je u domovini preskočio potrebnu olimpijsku normu.

Čuvši za taj komentar Rovan je otišao kod Starea i polio ga vodom, zbog čega se televizijskom djelatniku ispričao predsjednik Olimpijskog komiteta Janez Kocijančič. Unatoč tome, Rovan će nakon povratka u Sloveniju disciplinski odgovarati zbog svog postupka, objavili su lokalni mediji.

Sada jedni brane novinara i tvrde da je postupio dobro što je govorio "bez dlake na jeziku", dok drugi smatraju kako cinični komentari nisu umjesni jer stvaraju zlu krv među sportašima.

Stare tvrdi da je o incidentu u Pekingu šutio iako se za slučaj zanimala i američka televizijska stanica CNN, želeći dokazati da su u Pekingu unatoč svim mjerama sigurnosti mogući incidenti koji se ne mogu predvidjeti.