{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Katarina Witt: Moj najveći cilj je bio da u Sarajevu dobijem zlato

20.2.2014. u 08:32
53
15
Katarina Witt: Moj najveći cilj je bio da u Sarajevu dobijem zlato
53
Katarina Witt, njemačka zlatna djevojka u umjetničkom klizanju na ledu, prisjetila se ovih dana Sarajeva i Olimpijade 1984. godine.
Katarina Witt u Zetri, fotografija koju je postavila na svoj Facebook
Katarina Witt u Zetri, fotografija koju je postavila na svoj Facebook
Witt je na Zimskim olimpijskim igrama osvojila dvije zlatne medalje. Prva je bila upravo u našoj zemlji prije 30 godina. Ona je 18. februara 1984. osvojila svoje prvo zlato na Olimpijadi, na ledu u Zetri. Drugu zlatnu medalju je osvojila u Calgaryju 1988. godine.

Povodom Olimpijade u Sarajevu i 30 godina od dana kada je osvojila olimpijsko zlato, Witt je na svojoj web stranici napisala tekst u kojem se prisjeća tih događaja.

Navodi kako je tada imala 18 godina i da je to bilo njeno prvo učešće u Igrama.

"Za sportistu je najveća čast ako može učestvovati na Olimpijadi, a ako još imate priliku da osvojite medalju, morate to iskoristiti. Moj najveći cilj je bio da se vratim kući sa zlatnom medaljom", napisala je njemačka "snježna kraljica" kako je odmilja zovu u toj zemlji.

Witt je bila zasigurno jedna od najvećih zvijeda Olimpijade u BiH, a u tekstu koji je objavila na svojoj stranici navodi kako joj je najveći protivnik na u Sarajevu bila američka klizačica Rosalynn Summers.

S oduševljenjem piše da je nakon Sarajeva njeno ime postalo poznato te se prisjeća kako je jedan novinar izvještavajući sa Olimpijade o njoj napisao: Upravo sam vidio Brooke Shields na klizaljkama.

"Snježna kraljica" je i na svom Facebook profilu podsjetila na zlatno doba Sarajeva i na svoju zlatnu medalju, pozdravljajući fanove sa Olimpijade iz Sočija. Postavila je i fotografiju iz Zetre.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: