sport
0

Karlsen i Stiansen pokorili Kranjsku goru

NINA
Norvežani Truls Ove Karlsen i Tom Stiansen pobijedili su Austrijance koji su bili u odličnom položaju nakon prve vožnje, jer su prva tri mjesta zauzimali Pranger, Matt, te Schönfelder.

Karlsen je izvrsnom drugom vožnjom s petog doskijao do prvog mjesta, dok se njegov sunarodnjak Stiansen još boljom (četvrtim vremenom druge vožnje) s 12. spustio na drugo mjesto.

Treći je bio sve bolji bivši svjetski prvak Mario Matt, a vrlo dobar četvrti Japanac Akira Sasaki. Schönfelder i Palander, kojem forma očito pada, su opreznijom drugom vožnjom pokvarili plasman, pa su završili kao peti i šesti.

Najboljom drugom vožnjom na diobu šestog mjesta se plasirao Slovenac Drago Grubelnik, a drugi domaći skijaš Jure Košir je trećim vremenom druge vožnje s 25. "skočio" čak za 15 mjesta i uvrstio se na deseto mjesto, što je njegov najbolji plasman u zadnjih nekoliko godina.

Njemački veteran Alois Vogl je dobrom tehničkom vožnjom došao do osmog mjesta, dok je pretendent na najviša mjesta, Talijan Giorgio Rocca, sačuvao deveto mjesto nakon prve vožnje.

Amerikanac Bode Miller propustio je veliku priliku za osvajanje dosta bodova odustavši u prvoj vožnji, kao i Benjamin Raich koji je otpao u drugoj, te će tako borba za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu biti još neizvjesnija.