Dobro se pripremili
89

Karatisti BiH: Na EP odlazimo iz inata

Piše: D. Brkić
Muška i ženska seniorska karate reprezentacija BiH od 7. do 15. maja nastupit će na Evropskom prvenstvu koje se održava na španskim Tenerifima.

Selektor Suad Ćupina za predstojeći EP odredio je sljedeće reprezentativce: Edin Muslić, Adnan Lušija, Nermin Potur, Haris Škrijelj, Admir Zukan, Oliver Mandarić, Mate Odak, Nermin Sinanović, Adnan Adilović i Alem Kupusović, dok se selektor ženske reprezentacije Fikret Selman odlučio za sljedeće reprezentativke: Edinu Ćatibušić, Lanu Džidić, Mirsadu Suljkanović, Amilu Fazlić, Tanju Umičević i Larisu Berber.

"NA EP odlazimo iz inata ili, bolje rečeno, na kredit. Imamo kvalitetnu reprezentaciju i baš bi bilo šteta da ne idemo na EP. Svojim primjerom želimo pokazati djeci da se isplati baviti sportom", kazao je selektor ženske karate reprezentacije BiH Fikret Selman.

Naša najiskusnija reprezentativka je Mirsada Suljkanović, koja je učestvovala na devet Evropskih prvenstva sa kojih je donijela tri medalje, istakla je da su se dobro pripremili.

"Nismo imale zvanične reprezentativne pripreme, ali smo se u svojim klubovima jako dobro pripremile. Ovo je za mene možda i posljednje EP. Nadam se medalji", razmišljanja su Mirsade Suljkanović.

Reprezentacija BiH je mlada, ali puna iskustva. Naše reprezentativke su osvajale medalje na velikim takmičenjima, a nadaju se kako će niz uspjeha nastaviti i na Tenerifima. Na daleki put se kreće iz utorak, a reprezentacija BiH će iz Beča poletjeti ka Tenerifima.