sport
0

Karate reprezentacija BiH sa 14 takmičara na SP u Beogradu

FENA
Karate reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je otputovala u Beograd, gdje će od 27. do 31. oktobra, učestvovati na 20. svjetskom prvenstvu.

Boje BiH branit će 14 takmičara, osam u muškoj i šest u ženskoj konkurenciji.

Prema izboru selektora muške reprezentacije Suada Ćupine u pojedinačnim borbama će nastupiti (po kategorijama) Edin Musić (do 60 kg), Tarik Lušija (do 67 kg), Nermin Potur i Mate Odak (do 75 kg), Alem Kupusović (do 84 kg), Admir Zukan (više od 84 kg), dok će se u ekipnim borbama Lušiji, Poturu, Kupusoviću, Zukanu i Odaku pridružiti Oliver Mandarić i Adnan Adilović.

Za žensku reprezentaciju u pojedinačnim borbama u izboru selektora Fikreta Selmana nastupit će Una Halilagić (do 50 kg), Lana Đidić (do 55 kg), Mirsada Suljkanović (do 61 kg), Amila Fazlić (do 68 kg) i Merima Softić (više od 68 kg). Ovim takmičarkama u ekipnim borbama će se pridružiti Tanja Umićević.

U dosadašnjim nastupima na svjetskim prvenstvima najveće uspjehe ostvarili su Mensur Cakić, koji je osvojio srebro 2004. u Meksiku, kao i naša muška ekipa u borbama 2006. godine u norveškom Stvangeru.

Na smotri najboljih karatista i karatašica svijeta učestvovat će više od 1.000 takmičara i takmičarki iz 100 zemalja.