{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Karate: BiH sa 17 takmičara na EP u Bratislavi

F
26.4.2007. u 15:42
0
0
Karate: BiH sa 17 takmičara na EP u Bratislavi
0
Karate: BiH sa 17 takmičara na EP u Bratislavi
Na 42. evropskom prvenstvu u karateu od 3. do 6. maja u slovačkoj Bratislavi Bosnu i Hercegovinu predstavljat će 17 takmičara, 12 u muškoj i pet u ženskoj konkurenciji.
Prema izboru selektora muške reprezentacije Suada Ćupine boje naše zemlje u pojedinačnim borbama branit će (po kategorijama), do 60 kg: Edin Muslić, do 65: Tarik Lušija, do 70 : Hamid Slato, do 75 : Mensur Cakić, do 80: Alem Kupusović, više od 80 kg: Arnel Kalušić i apsolutna: Oliver Mandarić.

U ekipnim borbama Kalušiću i Mandariću još će se pridružiti Adnan Hadžić, Admir Ćupina, Admir Zukanović, Goran Đekić i Kenan Alikadić.

Za žensku reprezentaciju u pojedinačnim borbama u izboru selektora Fikreta Selmana nastupit će: do 53 kg: Una Selman, do 60: Mirsada Suljkanović, više od 60: Arnela Odžaković i Merima Softić u apsolutnoj kategoriji. Ovim takmičarkama u ekipnim borbama pridružit će se Tanja Umićević.

U dosadašnjim nastupima na evropskim prvenstvima bh. takmičari najveći uspjeh postigli su prošle godine u norveškom Stavangeru, kada su osvojili pet medalja, po jedno zlatno i bronzano i tri srebrena odličja. Titulu evropskog prvaka branit će Mensur Cakić, naslove viceprvaka Arnel Kalušić, te muška i ženska reprezentacija u ekipnim borbama.

Mečeve na EP će suditi trojica bh. sudija Nermin Babić, Husein Huzeirović i Dragoslav Dojčinović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: