sport
43

Karate: Admir Zukan pobjednik memorijala "Salih Salko Ćurić"

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Član sarajevske Bosne Admir Zukan pobjednik je Međunarodnog karate turnira "Kup Oslobođenja - Memorijal Salko Ćurić", održanog u znak sjećanja na pionira ovog sporta u Bosni i Hercegovini, koji je 1992. godine poginuo u odbrani Sarajeva.

Takmičenje u muškoj konkurenciji je održano u apsolutnoj kategoriji. Najboljih 10 boraca iz kvalifikacija nastupilo je u finalu, u kojem je Zukan, kao i prošle godine, bio bolji od klupskog kolege Alema Kupusovića. Treće mjesto su podijelili Admir Dautović (KK Novi Grad) i Aleksandar Radulović (Beogradski Karate Savez).

U ženskoj konkurenciji takmičenje je održano u katama. Prvo mjesto osvojila je Ivana Stepanović (Karate Savez Srbije), druga je bila Aleksandra Petrović (Beogradski Karate Savez), dok su treća mjesta podijelile Amina Adilović (KK Mladost, Vitez) i Biserka Radulović (KK Budućnost, Podgorica).

U skopu memorijala održano je takmičenje u katama u kategoriji djece do 12 godina.

Turnir, koji je u nedjelju održan u maloj dvorani KSC Skenderija, okupio je 250 takmičara i takmičarki iz 35 klubova BiH, Crne Gore, Srbije i Makedonije.

Tehnički organizator turnira je Karate klub “Salih Salko Ćurić”.