|

Karatašice Mladosti iz Viteza uspješne na turniru u Samoboru

Karatašice Mladosti iz Viteza uspješne na turniru u Samoboru
147
F
FENA
21.1.2013. u 10:00
0
komentara
147

dijeljenja
Karatašice Mladosti iz Viteza uspješne na turniru u Samoboru
Karatašice "Mladosti" iz Viteza vratile su se sinoć s turnira u Samoboru (RH). Riječ je o najvećem turniru u regiji i jednom od najvećih u svijetu. Na njemu je nastupilo 1.428 takmičara iz 19 evropskih zemalja.
Karatašicama iz Viteza ovaj turnir dobro je došao za provjeru forme pred Evropsko prvenstvo u karateu koje će se održati u Turskoj od 8. do 10. februara.

Vitežanke su pokazale dobru formu, a osvojile su i tri medalje, dvije bronzane u kategoriji kadetkinja i jednu srebrna u seniorskoj kategoriji.

Šef stručnog stožera Karate kluba "Mladost" Aldin Adilović zadovoljan je postignutim rezultatima i cjelokupnim ciklusom priprema takmičarki za odlazak na Evropsko prvenstvo.

"Mi smo u pripremnoj fazi treninga imali velikih problema jer su reprezentativke morale trenirati u hladnim dvoranama, a jedan dio treninga radile su čak i u garažama. Nadamo se da će sve nivoe vlasti, od općinske do državne, naći razumijevanja i prepoznati naš trud, rad i uspjeh te nam pomoći da pozitvno riješimo pitanje odlaska naših reprezentativki na Evropsko prvenstvo", kazao je Adilović.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.