Veliko pojačanje
814

Kapiten futsal reprezentacije BiH Anel Radmilović potpisao za Željezničar

N. K.
Anel Radmilović
Anel Radmilović
Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Anel Radmilović nakon četiri godine napustio je redove ekipe Mostar SG te se priključio Futsal klubu Željezničar, koji je osnovan prošle godine.

Radmilović ističe da mu se svidio projekt koji su započeli u Željezničaru te da želi svojim iskustvom pomoći klubu da se plasira u futsal Premijer ligu BiH.

"Prije i nego što su počeli ovu priču i stvaranje projekta, bio sam već uključen jer su u upravi kluba moji dobri prijatelji. Bio sam jedan od savjetnika da osnuju Futsal klub Željezničara jer znamo šta znači ime Željezničar. Imali smo veliku želju da i ja dođem da pomognem klubu da uđe u Premijer ligu BiH, gdje taj klub ima i želju da igra. Teško mi je bilo rastati se s ekipom Mostar SG gdje sam igrao četiri godine. Osvojili smo sve što smo mogli osvojiti. Igrali smo i zapaženu ulogu u Ligi prvaka. To je sigurno nešto što ću pamtiti u svom životu. Ostali smo u prijateljskim odnosima", rekao je Radmilović za portal Klix.ba te dodao:

"Zacrtani cilj Željezničara je ulazak u Premijer ligu. Naravno da ne možemo tvrditi da će to desiti, kao i za bilo koju drugu ekipu. Zato i dolazim u klub, da pružim maksimum i ostvarimo cilj. Mislim da uz ove momke koji su već u klubu sigurno imamo kvalitet i uz pomoć naših Manijaka se nadamo uspjehu."

Radmilović sa čelnicima Futsal kluba Željezničar
Radmilović sa čelnicima Futsal kluba Željezničar

Radmilović je kratko prokomentarisao i nastup futsal reprezentacije BiH na Evropskom prvenstvu.

"Moglo je bolje. Treba svakako izostaviti Španiju koja je favorit prvenstva i najbolja ekipa na svijetu. Najveća žal ostaje meč protiv Gruzije. Vjerovatno je presudilo naše neiskustvo i možda neka poljuljana atmosfera nakon prvog poraza. Nije bilo kao što je bilo u kvalifikacijama gdje smo bili kao jedno. Imam neki osjećaj kao da je bilo 'plasirali smo i to je to'. Neću ni na koga prebacivati krivicu, ali sigurno da je to moglo biti dosta bolje. Bitno je da smo svi ostali zdravi i sada da se okrećemo klupskim obavezama. A napredak reprezentacije može doći samo napretkom futsal klubova u našoj državi", poručio je Radmilović.

Osim Radmilovića, Plave je tokom ove zime pojačao Edin Habibija iz Futsal kluba Konjic. On je ranije nastupao za Centar i DiaBiH te je bio jedan od najboljih igrača kluba iz Konjica. Uz njih dvojicu dovedeni su i perspektivni Sabahudin Trakić, Selmedin Trakić i Leo Kožul (MNK DiaBiH) te Ćeha Đorđe koji dolazi kao slobodan igrač.