Napad na lijevu stranu
12

Kako je Pirlo zaustavio najboljeg igrača Milana i donio pobjedu Juventusu

K. H.
Andrea Pirlo (Foto: EPA-EFE)
Andrea Pirlo (Foto: EPA-EFE)
Trener Juventusa Andrea Pirlo otkrio je način na koji su njegovi igrači zaustavili najboljeg pojedinca ekipe Milana - lijevog beka Thea Hernandeza, rekavši da su ga željeli držati što dalje od njihovog gola.

Hernandez je definitivno najbolji igrač Milana u ovoj sezoni, a sjajnim igrama po lijevoj strani skrenuo je pažnju gotovo svih velikih evropskih klubova. Njegova glavna karakteristika je sjajna igra u napadu, odnosno činjenica da je stalna prijetnja protivničkom golu.

Pirlo kaže da je njegov odgovor na to bio Federico Chiesa, igrač koji je igrao po desnoj strani i koji je u napadu stvorio puno problema Hernandezu i ekipi Milana. Podsjećamo, upravo je Chiesa postigao dva pogotka za Juventus u pobjedi od 3:1.

"Ideja je bila da mu se ne dopusti da često ide naprijed i pravi pritisak na našu odbranu. S tim u vezi, naspram sebe je imao igrača koji je također sposoban igrati jedan na jedan", otkrio je Pirlo.

Dalje, trener Juventusa je istakao da se ne osvrće previše ne igre drugih timova i da Stara dama prvenstveno treba gledati sebe i svoje nastupe, a vrijeme će pokazati da li je to dovoljno dobro.

"Važna stvar je duh ekipe, odnosno mentalitet da želimo držati kontrolu i to protiv lidera na tabeli na njegovom terenu. Ne interesuju nas rezultati drugih ekipa koje su ispred nas, gledamo prvenstveno sebe i za nekoliko mjeseci ćemo vidjeti gdje smo", rekao je Pirlo.

Juventus je trenutno na četvrtoj poziciji na tabeli sa 30 osvojenih bodova, sedam manje od prvoplasiranog Milana i utakmicu manje protiv Napolija.