sport
0

Kakanj spreman da ugosti najbolje odbojkašice BiH, Ukrajine, Slovačke i Portugala

FENA
Organizacioni odbor kvalifikacionog turnira za evropsko prvenstvo odbojkašica 2009. godine, koji se od 6. do 8. juna održava u Kaknju, saopćio je da su u toku završni radovi na uređenju Sportske dvorane "Kakanj" koja će ugostiti najbolje odbojkašice Ukrajine, Slovačke, Portugala i Bosne i Hercegovine.

"Grad Kakanj i odbojkaški radnici spremni su da budu uspješni domaćini jednog od najvećih sportskih događaja koji će ove godine biti održano u Bosni i Hercegovini. Specijalna podloga za igru nabavljena za ovu priliku, u utorak će biti montirana i od srijede na raspolaganju reprezentativkama BiH", saopćio je Mirsad Bjelopoljak, predsjednik OK "Kakanj" i Organizacionog odbora 2. kvalifikacionog turnira za EP 2009. godine.

Reprezentacije Ukrajine, Slovačke i Portugala u Kakanj će doputovati 5. juna, dok će reprezentativke BiH u Kaknju boraviti od utorka.

Svečano otvaranje kvalifikacionog turnira zakazano je za 6. juni, u 16.00 sati. Prva utakmica na programu je isti dan u 17.30 sati, a sastat će se odbojkašice Bosne i Hercegovine i Portugala. U drugoj utakmici od 20.00 sati sastaju se Ukrajina i Slovačka.

Tehnički organizatori turnira su Odbojkaški klub "Kakanj" i Odbojkaški savez BiH, dok su pokrovitelji Vlada Zeničko- dobojskog kantona i Općina Kakanj.