Osvojili prvo mjesto
0

KAF Sarajevo Spartans pobjednik turnira u američkom fudbalu održanog u Tuzli

Piše: D. B.
(Foto: Una Storia Photography)
Proteklog vikenda je na Tušnju u Tuzli održan prvi turnir američkog fudbala (FLAG verzija) čiji je pobjednik bila ekipa KAF Sarajevo Spartans.

Na turniru su učestvovale tri ekipe, KAF Sarajevo Spartans, KAF Lavovi Bijeljina i domaćin KAF Tuzla Saltminers. Iako je bila najavljena kao učesnik, ekipa KAF Mostar Eagles se nije pojavila na turniru zbog određenih problema.

Treba reći da se takmičenje održalo po sistemu lige.

Tuzla Saltminersi su pobijedili bijeljinske Lavove rezultatom 36:26, a potom su poraženi od sarajevskih Spartanaca sa 19:36. To je bilo dovoljno za drugo mjesto. Prvo mjesto je pripalo KAF Spartans Sarajevo, koji je pobijedio i KAF Lavovi Bijeljina rezultatom 26:24.

Foto: Una Storia Photography
Foto: Una Storia Photography

Organizatori su zadovoljni održanim turnirom.

"Hvala svim posjetiocima koji su uljepšali ovaj događaj svojim prisustvom na tribinama te se zahvaljujemo našim gostima Spartansima i Lavovima na dolasku i odličnoj igri. Također se zahvaljujemo Fondaciji tuzlanske zajednice, FM JAM-u, Particoolturi, Una Storiji te Lux Creativeu bez čije pomoći ovaj turnir ne bi mogao biti organizovan. Vidimo se sljedeće godine na istom mjestu", saopćili su iz KAF Tuzla Saltminers.