Odigran završni turnir
139

Kadeti Vaterpolo kluba Torpedo osvojili titulu prvaka BiH

H. H.
Predhodnog vikenda je odigrano prvenstvo Bosne i Hercegovine u vaterpolu za kadete. Na takmičenju su učestvovala tri najbolja kluba u Bosni i Hercegovini u kategoriji kadeta. VK Banja Luka, VK Inviktum i VK Torpedo i igralo se po liga sistemu.

Može se sa sigurnošću reći da vaterpolo sport u Bosni i Hercegovini uzima sve veći mah kod mladih. S obzirom da se Bosna i Hercegovina nalazi u okruženju vaterpolo velesila (Srbije, Hrvatske i Crne Gore) koje se već godinama nalaze u samom vrhu vaterpolo sporta u svijetu ovaj sport poprima maha i kod nas.

Iako je ovaj sport još u amaterskog rangu, može se reći da ima velikog igračkog potencijala. Iako nema veliku ili nikakvu podršku od strane države, isključivo volonterskim radom i velikih zaljubljenika u ovaj sport egzistira.

Učešćem na međunarodnim turnirima i utakmicama sa sportskim prijateljima VK Torpedo održava formu što je i rezultiralo šampionskom titulom.

Desetodnevnim pripremama koje su odradili u Kikindi gdje su trenirali i odigravali utakmice sa srbijanskim klubovima, stekli su veliko samopouzdanje, formu kao i iskustvo koje je vaterpolistima iz Sarajeva omogućilo da titulu šampiona donesu kući.

Rezultati utakmica: VK Banja Luka – VK Inviktum 10:4; VK Torpedo – VK Invictum 16:10 i VK Torpedo – VK Banja Luka 8:5.

Poredak: 1. VK Torpedo, 2.VK Banja Luka , 3. VK Invictum.