Plivačka vaterpolo akademija
0

Kadeti i mlađi kadeti otputovali u Kotor

Sarajevo-x.com
Kadeti i mlađi kadeti Plivačke vaterpolo akademije iz Sarajeva otputovali su jutros u crnogosrki Kotor. Oni će trenirati sa sa prvacima Crne Gore - Vaterpolo akademijom Cattaro iz Kotora.

Plivačka vaterpolo akademija je prvak Kantona Sarajeva u kategorijama kadeta i mlađih kadeta, te nakon utakmica sa VK Cavtatom prije izvjesnog vremena (prvakom B prvenstva Hrvatske), sada će imati priliku odigrati utakmicu sa mnogo kvalitetnijim suparnikom od sebe.

Treba istaći da Cattaro vode istaknuti reprezentativci bivše Jugoslavije.

Klub je nastao 2008.godine, i u proteklom periodu napravili su velike rezultate . U seniroskoj konkurenciji osvojili su LEN Kup, dok su u mlađim kategorijama prvaci svoje zemlje.

Treneri i stručno osoblje Cattara su jedni od najboljih i najpriznatijih u vaterpolo svijetu ( Mirko Vićević , Veljko Uskoković i Željko Vičević).

Stoga se Uprava Plivačke vaterpolo akademije odlučila na ovaj potez, te će u sklopu svog odlaska u Kotor potpisati i sporazum o saradnji dva kluba.

Bitno je naglasiti da će se u sklopu ovih prijateljskih utakmica odrzati i seminar za trener, a sve to u sklopu što boljih rezultata i prezentacije svoga kluba, grada i drzave.