sport
0

Juventus se plasirao u finale Lige prvaka

Klix.ba
Igrači Juventusa su pobjedom od 3:1 osigurali talijansko finale Lige prvaka, koje se igra 28. maja na Old Traffordu u Manchesteru.

Svi ljubitelji dobrog nogometa složit će se da je Juventus zasluženo izborio finale, ponajviše zbog odlične igre češkog reprezentativca Pavela Nedveda. Igrači Juventusa su sa Marcellom Lippijem na čelu pokazali svijetu da sav novac i tolika koncentracija zvijezda u jednoj ekipi kao što je Real nije uvijek presudna u krajnjem ishodu utakmice.

Juventus je odličnom igrom u odbrani, u veznom redu i u napadu, kao i odličnom taktikom sa klupe pokazao da su jedna od najboljih ekipa današnjice. Da će ovo biti odlična nogometna predstava najavio je Roberto Carlos već u početku utakmice odličnim šutom iz slobodnog udarca, koji je unio strah u Buffona. Međutim, Trezeguet se u 12. minuti susreta odlično snašao pred golom Reala i postigao prvi pogodak. Da bi radost navijača i čelnika talijanskog kluba bila veća pobrinuo se Del Piero dvije minute prije kraja prvog poluvremena, koji je odličnim šutom poslao loptu iza leđa golmana Reala.

Del Bosque je primoran uvesti nedovoljno oporavljenog Ronalda u igru na kojem je u 67. minuti skrivljen penal. Gianluigi Buffon brani penal Luisu Figu i time postaje jedan od ključnih igrača zaslužnih za veliki Juventusov trijumf. Kazna stiže brzo, u 73. minuti, kada je Pavel Nedved sjajnim šutem sa šesnaesterca savladao nemoćnog Casillasa. Tračak nade za Real donio je Zidane golom u 89. minuti susreta za konačan rezultat 3:1. Real do kraja nije uspio postići gol koji bi ih odveo u veliko finale.

U velikom finalu Lige prvaka Juventus će igrati protiv ekipe Milana na Old Traffordu u Manchesteru, 28. maja.