Došli do polufinala
64

Jusufović nakon poraza od Rusije: Tišina u našem timu govori više od milion riječi

Piše: D. B.
Ermin Jusufović
Ermin Jusufović
Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci zaustavljena je u polufinalu Evropskog prvenstva u Hrvatskoj porazom od Rusije, a nakon utakmice se na Facebook oglasio naš reprezentativac Ermin Jusufović.

"Sportski je obratiti se i poslije poraza. Koliko god da smo se spremali za ovo takmičenje i bili spremni za njega, danas smo doživjeli poraz kojem se nismo nadali, ali koji je morao doći kad tad. Od 1999. godine smo bili vlasnici titule za najbolju evropsku reprezentaciju, koja će sutra otići u drugu državu. Poraženi smom od reprezentacije Rusije, koja je nametnula svoj ritam igre i koja je danas zaslužila pobjedu. Čestitam im na tome", napisao je Jusufović.

Reprezentativci tugu ne mogu sakriti, ali će se u subotnjoj utakmici za treće mjesto boriti za bronzu.

"Mi ćemo slušati tišinu koja trenutno vlada u našem timu i govori više od milion riječi. Nadam se da ćemo biti bolji sutra u borbi za treće mjesto. Kolegi Nizamu žeim brz oporavak od sportske povrede, koja ga je spriječila da nam pomogne danas. Hvala svima na podršci", završio je Jusufović.

Naša reprezentacija sutra od 12:00 sati igra utakmicu za bronzanu medalju protiv Hrvatske, dok finale igraju Rusija i Ukrajina.