Jure Košir i Alberto Tomba u Sarajevu

S
Sarajevo-x.com
15.12.2008. u 14:09
0
4
Jure Košir i Alberto Tomba u Sarajevu
0
Jure Košir i Alberto Tomba u Sarajevu
Manifestacija Ski Legends Hit Challenge, koja će biti održana 19. i 20. decembra na Bjelašnici, bit će prvorazredni sportsko-zabavni događaj, na kojem će nastupiti velika imena svjetskog skijanja, rečeno je danas na press konferenciji održanoj povodom vraćanja skijaških legendi u Sarajevo.
Ovogodišnje, četvrto olimpijsko izdanje će se održati na skijalištu Bjelašnica u subotu, 20. decembra. U petak, 19. decembra održat će se tzv. VIP "Bijela večera“, na kojoj će se, putem izvlačenja brojeva, formirati skijaški timovi za prvu vožnju.

U subotu će biti održan i glavni dio manifestacije, koja će početi u 12, a završiti u 22 sata u areni "Bjelašnica“ na lokaciji cilja olimpijskog spusta iz 1984. godine. Sama lokacija manifestacije za gledaoce se otvara u 12 sati, kad je planirano i okupljanje legendi i svih drugih gostiju, a tada počinje i zabavno-muzički program.

Između 12 i 19 sati nastupit će Soulfingers, Edo Maajka, te DJ Raymundo Rodrigues iz svjetski poznate londonske elektro-dance scene Ministry of Sound, Sarajevo Drum Orkestar i slovenski raper Trkaj, koji će iz Ljubljane u Sarajevo doći pješke. Između prve i druge vožnje veleslaloma legendi bit će održan i atraktivni Red Bull Show. Druga vožnja veleslaloma izravno će se prenositi na BHT-u u Bosni i Hercegovini i na Šport TV u Sloveniji, a TV signal bit će na raspolaganju i stanicama u drugim državama.

Za mnoge su Olimpijske igre u Sarajevu bile jedne od najboljih igara do sada, a Sarajevo je sportašima i posjetiocima ostalo u sjećanju kao izuzetno gostoljubiv grad. I zato su svoj dolazak potvrdila velika imena svjetskog skijanja kao što su Bill Johnson, pobjednik olimpijskog spusta u Sarajevu 1984., Peter Müller, Kjetil Andre Aamodt, Lasse Kjus, Bojan Križaj, Anton Steiner, Bernhard Knauss, Grega Benedik, Paola Magoni, Jure Franko, Franz Klammer, Drago Grubelnik, Hans Enn, Didier Bouvet, Boris Strel, Perinne Pelen, Urška Hrovat, Tomaž Čizman, René Mlekuž, Hans Petter Burras, Mateja Svet, a pored svih doći će i dva najveća skijaška rivala devedestih godina prošlog stoljeća, Jure Košir i talijanska legenda Alberto Tomba.

Kao dokaz eminentnosti sportaša koji dolaze na Bjelašnicu potrebno je istaknuti da su svi ukupno osvojili 12 zlatnih olimpijskih medalja, 23 olimpijske medalje, 15 pobjeda na svjetskim prvenstvima, 33 pobjednička postolja na svjetskim prvenstvima, 197 podjeda u svjetskom kupu i 519 postolja u svjetskom kupu.

Što se tiče vremenske prognoze, od srijede se očekuje zahlađivanje i snježne padavine, a niske temperature će omogućiti i izradu dovoljnih količina vještačkog snijega, najavili su organizatori.


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: