Dominacija u finalu
31

Juniori Mostar SG prvaci BiH u futsalu, zahvalili se Zeljkoviću, Beusu i Ćemaloviću

N. K.
Juniori FC Mostar SG pobijedili su danas u dvorani "Midhat Hujdur" u Mostaru vršnjake iz MNK Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje s ubjedljivih 9:1 u finalu završnog turnira Premijer futsal U-19 lige Bosne i Hercegovine 2022/23.

Po tri gola za ekipu iz Mostara postigli su Emin Ćupina i Tarik Memić, dva puta je mrežu pogodio Srđan Ćatić, a jednom Denis Kulak. Jedini gol za Slogu postigao je Ilhan Skeho.

Mostarci su se u finale plasirali nakon što su sinoć poslije izvođenja jedanaesteraca sa 7:6 pobijedili ekipu Doboja, dok je Sloga u polufinalu pobijedila Radnik MD Shop sa 6:3.

Pehar i medalje pobjednicima uručio je član Komiteta za takmičenje NS BiH Vladimir Glavaš.

"U Mostaru ništa novo! Juniori prvaci Bosne i Hercegovine! Juniorski tim našeg kluba zasjeo je na tron U-19 Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine današnjom pobjedom nad MNK Sloga (9:1). Iskrene čestitke upućujemo našim futsalerima, stručnom štabu te ostatku tima. Oni su naša budućnost i garancija da će klub i narednih godina biti bez konkurencije u BiH. Naravno velike zasluge ima Nogometni savez BiH koji je pokrenuo takmičenje za juniore. To će u budućnosti poboljšati kvalitet seniorskog prvenstva i reprezentacije BiH. Najveće zasluge za to imaju predsjednik Vico Zeljković, Ivan Beus i Samir Ćemalović", rekao je Amel Bajgorić, predsjednik Mostar Starog Grada Staklorada.