sport
0

Jug pobjednik trećeg vaterpolo turnira u Sarajevu

FENA
Vaterpolisti Juga iz Dubrovnika pobjednici su Trećeg međunarodnog turnira "Sarajevo Champions Challenge 2011", koji je u protekla tri dana održan na Olimpijskom bazenu "Otoka".

Jug je turnir završio s tri pobjede. U posljednjem kolu dubrovačka ekipa pobijedila je reprezentaciju Makedonije sa 12:7.

Iako su Dubrovčani tokom cijele utakmice imali vodstvo, Makedonci se nisu predavali i pružali su čvrst otpor do posljednje četvrtine. Nakon što su poslije završetka treće četvrtine igrači Juga dobili upute od trenera Elvisa Fatovića, zaigrali su čvršće i efikasnije te slavili pobjedu rezultatom 12:7 (3:1)(2:2)(3:3)(4:1).

Sudije na ovoj utakmici bili su Stephen Obrien (Irska) i Vekery Ladislav (Rumunija). Delegat takmičenja, bio je Jean-Claude Demey iz Francuske.

U prvoj utakmici današnjeg programa, sastali su se Spandau i reprezentacija Slovenije. Nijemci su bez većih poteškoća slavili rezultatom 17:9 (6:3)(2:2)(6:2)(3:2), a najbolji igrač u pobjedničkom sastavu bio je Tobias Ghetz sa pet pogodaka. Ovom pobjedom njemačka ekipa osigurala je drugo mjesto na turniru.

Utakmicu su sudili: Mehmet Sungu (Turska) i Stanko Ivanovski (Crna Gora).

Tabela:

  1. Jug 45:22 9
  2. Spandau 04 47:35 6
  3. Makedonija 32:39 3
  4. Slovenija 21:43 0

Najbolji igrač turnira je Nikola Janović (Jug). Za najboljeg golmana proglašen je Frano Vićan (Jug), dok je najbolji strijelac Paulo Obradović (Jug).

Pehar za fair-play dobili su igrači reprezentacije Slovenije.

Turnir je zatvorio predsjednik Organizacionog odbora, prof. dr. Sabahudin Dautbašić.

Nakon što je uspješno završen redovni godišnji remont tehničko tehnoloških postrojenja te održan turnir, Olimpijski bazen sa svim svojim popratnim sadržajima za korisnike se otvara u ponedeljak, 12. septembra i radit će u redovnom radnom vremenu: od 07.00 do 23.00 sata.