Trener Plavih
331

Joldić: Ponosan sam na svoju ekipu, Željo ne treba brinuti za budućnost

Piše: N. K.
(Foto: N. G./Klix.ba)
Juniori Atletica iz Madrida pobijedili su na stadionu Grbavicu pred oko 7.000 gledalaca ekipu Željezničara rezultatom 3:1 i tako se plasirali u osminu finala Omladinske Lige prvaka.

Nakon utakmice trener Plavih Omer Joldić je istakao da nije nezadovoljan igrom svoje ekipe te je čestitao Atleticu na prolazu dalje.

"Dobro smo otvorili utakmicu. Proteklih dana sam govorio da igramo protiv tehnički dobre ekipe. Znali smo koliko je Atletico jak i da igraju veoma dobro u sredini terena, ali to nismo uspjeli vidjeti zbog preskakanje igre i teškog terena, koji je bio i za nas i za njih. Možemo biti ponosni na ovu generaciju momaka koji su pokazali da mogu. Nemam im šta zamjeriti, samo mogu reći da sam ponosan. Mislim da Željezničar može biti miran što se tiče budućnosti i da ovdje ima nekoliko momaka koji mogu napraviti dobru karijeru", rekao je Joldić.

I Atleticov trener Manuel Caro Martin je nakon utakmice rekao da je ovo bila jako komplikovana utakmica za njegovu ekipu.

"Znali smo da Željezničar ima jako dobre igrače koji igraju dobar nogomet. Kako je počela utakmica morali smo doći do preokreta i da igramo ofanzivnije. Obje ekipe su imale dosta prilika, morali smo da se otvorimo, teren nam je predstavljao problem. Mogli smo ponuditi još bolju igru, ali tako je kako je", rekao je Martin i dodao:

"Protivnički igrači su bili jako spremni, imali smo jako teške rivale. Morali smo igrati oštro. Morali smo da damo još jedan gol da bi okrenuli utakmicu u svoju korist. Ne bih želio nikoga da izdvajam posebno, mogu da kažem samo da je igrač broj 39 (Žerić) pružio dobru partiju i da su svi igrači fizički spremni", zaključio je Martin.