sport
0

Joe Frazier se bori za život s naprednim rakom jetre

Totalsport
Joe Frazier
Joe Frazier
Legendarni američki bokser Joe Frazier (67 godina), bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji, bori se za život s naprednim rakom jetre, izvijestio je u subotu New York Post.

Neimenovani izvor obznanio je kako je Frazier smrtno bolestan, te kako mu nije ostalo još puno vremena.

Osmog marta 1971. godine u njujorškom je Madison Square Gardenu Joe Frazier nakon 15 rundi duge borbe odlukom sudija pobijedio Muhammada Alija u borbi sa svjetsku boksersku titulu u teškoj kategoriji po verzijama WBC i WBA.

Meč dvojice bokserskih velikana, u koji je pobjednik Frazier (tada 27-godišnjak) ušao kao prvak, a Ali (29) kao izazivač, danas je poznat kao "Fight of the Century (Borba stoljeća)", i bio je prvi od triju sudara teškaša u vjerojatno najvećem rivalstvu profesionalnog boksa svih vremena.

Obojica članova Bokserske kuće slavnih borili su se međusobno još dva puta: 28. januara 1974. godine također u New Yorku, te prvog oktobra 1975. na Filipinima, u borbi nazvanoj "Thrilla in Manila (Uzbuđenje u Manili)", koju boksersi autoriteti drže za najbolju borbu 20. stoljeća. Oba je puta pobijedio Ali.

''Smokin Joe'' se nedugo nakon tog drugog poraza od Alija oprostio od profesionalne karijere, koju je završio s 32 pobjede (27 nokautom), četiri poraza i jednom borbom bez pobjednika.