{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jedriličarka prodaje medalju da bi pomogla bolesnoj djevojčici

T
11.8.2012. u 15:32
286
14
Jedriličarka prodaje medalju da bi pomogla bolesnoj djevojčici
286
Jedriličarka prodaje medalju da bi pomogla bolesnoj djevojčici
Zofia Noceti-Klepacka (Foto: AFP)
"Budem li u Londonu osvojila medalju, osvojit ću je za tebe!", obećala je 26-godišnja poljska jedriličarka Zofia Noceti-Klepacka petogodišnjoj susjedi Zuziji, svojoj najvećoj navijačici...
Malena Zuzija boluje od cistične fibroze, nasljedne bolesti specifične za evropsku populaciju, čije su posljedice otežano izlučivanje gustog sekreta iz dišnih organa, a time i otežano disanje.

Bolest i dalje skraćuje život svojim žrtvama, koje obično od najranijih dana života trebaju posebnu i skupocjenu skrb. Treba je i Zuzija, čiji roditelji non-stop s njom borave u bolnicama.

Noceti-Klepacka je u svom naumu uspjela. Osvojila je bronzanu medalju u klasi RS-X nadmašivši u plovu za medalje finsku suparnicu. Sada će svoju medalju prodati aukcijskim nadmetanjem, a sredstva prikupljena od najboljeg ponuđača donirati Zuzijinoj obitelji.

"Poznajem Zuziju od rođenja i znam s kakvim se problemima svakodnevno susreće. Njena je mama neprestano s njom u bolnici", izjavila je Noceti-Klepacka i dodala:

"Svi se molimo da Zuzija preživi. Boluje od smrtonosne bolesti. Obećala sam da u London idem osvojiti medalju za nju. Nadam se da će joj biti od pomoći".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: