sport
0

Janica Kostelić pobjednica superkombinacije u Hafjellu

FENA
Janica Kostelić pobijedila je na superkombinaciji za Svjetski kup u norveškom Hafjellu, prvoj u historiji Svjetskog kupa na kojoj se vozila jedna vožnja slaloma i superveleslalom umjesto spusta. Kostelićeva je tako obranila naslov pobjednice Svjetskog kupa u kombinaciji s maksimalnih 200 bodova.

Bila je to 27. pobjeda u Svjetskom kupu Janice Kostelić, koja je i nakon Hafjella ostala neporažena u kombinacijskim utrkama na čak osam natjecanja zaredom. Više od četiri godine nitko nije uspio pobijediti Kostelićevu u kombinaciji, u kojoj ima dva olimpijska zlata i dva naslova svjetske prvakinje.

Pobjedom u Hafjellu Kostelićeva je napravila veliki korak ka osvajanju naslova ukupne pobjednice Svjetskog kupa jer je do kraja sezone još samo sedam utrka. Janica sada ima točno 1500 bodova, a drugoplasirana Paerson zaostaje 259 bodova.

Kostelićeva je nakon superveleslaloma imala isto vrijeme kao i Michaela Dorfmeister, a u slalomu je Janica izdržala sve napade konkurentica i slavila sa 13 stotinki sekunde bržim vremenom od Šveđanke Anje Paerson.

Inače Anji Paerson u karijeri nedostaje samo pobjeda u kombinaciji da postane četvrta skijašica - nakon Kostelićeve, Petre Kronberger i Pernille Wiberg - koja je pobjeđivala u svim disciplinama Svjetskog kupa.

Treće mjesto u Hafjellu pripalo je Austrijanki Marlies Schild sa zaostatkom od 65 stotinki.