OI, atletika
0

Jamajka bez finala na 4x400 metara, Južnoafrikanci se žalili

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Štafeta Jamajke, koja je na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Daeguu osvojila bronzu na 4x400 metara, neće trčati u finalu Olimpijskih igara u Londonu.

Jamajčani su skupo platitli odluku da u kvalifikacijama nastupi Jermaine Gonzales koji je posljednjih dana imao problema s povredom zadnje lože. Gonzales je, naime, trčeći u trećoj dionici, osjetio veliku bol i morao je odustati čime su završili i snovi njegovih kolega o plasmanu u finale. Postojala je mogućnost da u finalu, prema vlastitoj najavi, za Jamajku nastupi čak i Usain Bolt, ali od toga sada neće biti ništa.

Podsjetimo, u prvoj kvalifikacijskoj grupi je došlo do sudara između Južnoafrikanca Ofentsea Mogwanea i Kenijca Vincenta Killua. Južnoafrička Republika je, međutim, uputila žalbu smatrajući da je Killu kriv za incident, tako da još uvijek postoji mala mogućnost da ćemo u finalu vidjeti najpoznatijeg svjetskog atletičara s invaliditetom Oscara Pistoriusa.

Sasvim je, pak, sigurno da u finalu neće biti Kenije za koju je namjeravao trčati svjetski rekorder na 800 metara David Rudisha.