sport
0

Izvučeni parovi osmine finala nogometnog Kupa BiH

NINA
Danas su u sarajevskoj Galeriji Cellegium Artisticum ždrijebani parovi osmine završnice nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine.

U bubnju je bilo deset premijerligaša - Široki Brijeg, Željezničar, Sarajevo, Zrinjski, Čelik, Leotar, Posušje, Borac, Slavija, Orašje, pet prvoligaša - Velež, SAŠK, Radnik, Ljubić, Sloga, i drugoligaš Branitelj iz Mostara.

Ždrijeb susreta koji su na rasporedu 13. i 20. oktobra nije bio dirigiran, tako da će se međusobno sastati šest premijerligaša.

Najjači par su zasigurno Čelik i Zrinjski, dosta zanimljivo moglo bi biti i između Borca i Sarajeva, kao i u susretima između Leotara i Posušja.

Branitelja nije zapao težak protivnik i klub koji je izbacio aktualnog osvajača Kupa Modriča Maximu igrat će protiv Radnika iz Bijeljine, koji je u šesnaestini završnice na svom travnjaku bio bolji od Podgrmeča rezultatom 1:0.

Lider Premijer lige Željezničar igrat će protiv lidera Prve lige FBiH Veleža, aktualni prvak Široki Brijeg ne bi trebao imati težak zadatak protiv Ljubića, Slavija će igrati protiv dobojske Sloge, a Posušje protiv SAŠK-a.