sport
18

Izjednačio Marcianov rekord: Mayweather pobijedio Berta i upisao 49 pobjedu u nizu

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Američki bokser Floyd Mayweather je svoju 49 pobjedu u nizu ostvari protiv Andrea Berta u Las Vegasu.

Izazivač je bio odličan, no, Mayweather je uspio odbraniti svoje WBC i WBA titule. Tridesetosmogodišnji šampion je novu pobjedu ostvario jednoglasnom odlukom sudija, 120:108, 118:110 i 117:111.

Tridesetosmogodišnji Mayweather je sinoć rekao da mu je ovo bila posljednja borba u karijeri, no, s obzirom da je izjednačio rekord Rockyja Marciana, mogao bi se odlučiti na još jednu borbu.

"Moja karijera je zvanično završena. Morate znati kad treba okačiti rukavice o klin. Skoro mi je 40 godina, nemam više šta dokazati u boksu. Sada želim provoditi vrijeme sa svojom porodicom", izjavio je peterostruki svjetski šampion.

Tridesetdvogodišnji Berto je dvostruki prvak u velter kategoriji, a ovu borbu dočekao sa samo tri poraza u 33 profesionalna meča. No, ta tri poraza su zabilježena u šest posljednjih borbi, zbog čega mu niko nije davao prevelike šanse protiv Mayweathera, koji se spremao za 26. odbranu titule, a njegov niz bez poraza traje od 1996. godine.

Mayweather je od ove borbe zaradio 34 miliona dolara, ali uprkos njegovim izjavama niko ne očekuje da će se zaista povući.