5. Generalna skupština
106

Izabrani čelnici Olimpijskog komiteta BiH, funkciju dobio i Elvedin Begić

K. H.
U prostorijama Olimpijskog komiteta BiH održana je 5. Generalna skupština na kojoj su prezentirani i jednoglasno usvojeni "Izvještaj o radu OK BiH" i "Finansijski izvještaj OK BiH" za prethodnu godinu, kao i "Plan rada OK BiH" i "Finansijski plan OK BiH".

Imajući u vidu da je usvajanjem navedenih izvještaja formalno završen mandatni period organa i tijela OK BiH, prezentiran je i sveobuhvatan Izvještaj o realizovanim projektima OK BiH i učešću naših najboljih sportista na višesportskim olimpijskim takmičenjima u četverogodišnjem ciklusu 2016 - 2020.

U ovom mandatnom periodu Olimpijski komitet BiH je uspješno realizovao 117 sportskih, edukativnih i infrastrukturnih projekata, te učestvovao na 10 višesportskih takmičenja sa 177 sportista, koji su osvojili 7 medalja.

OK BiH je u ovom periodu stipendirao 35 vrhunskih sportista, te podržao rad strukovnih sportskih saveza BiH kroz implementaciju brojnih projekata.

Tokom skupštine, u članstvo OK BIH svečano su primljene i dvije nove članice: Cheerleading savez BiH i Karate savez BiH.

Nakon završetka 5. Generalne skupštine OK BIH održana je Izborna skupština OK BiH, na kojoj su izabrani organi i tijela OK BiH za novi četverogodišnji ciklus (2020 – 2024), a svakako da je najzanimljivije ime još uvijek aktuelni predsjednik NS BiH Elvedin Begić.

U Predsjedništvo OK BiH su izabrani Marijan Kvesić, prof.dr Milanko Mučibabić i prof.dr Izet Rađo koji su dobili podršku za vođenje krovne sportske institucije u narednom periodu, a pored njih, u Izvršni komitet OK BiH su izabrani: Nihad Selimović, Mirsad Ćatić, Elvedin Begić, Slobodan Grahovac, Edin Krupalija, Ivan Brkić, Kornelija Leko, prof. dr Goran Bošnjak, prof. dr Branislav Crnogorac i Nada Kujundžić.

U Predsjedništvo OK BiH su izabrani Marijan Kvesić, prof.dr Milanko Mučibabić i prof.dr Izet Rađo koji su dobili podršku za vođenje krovne sportske institucije u narednom periodu
U Predsjedništvo OK BiH su izabrani Marijan Kvesić, prof.dr Milanko Mučibabić i prof.dr Izet Rađo koji su dobili podršku za vođenje krovne sportske institucije u narednom periodu

Poučeni iskustvima MOK-a i EOK-a i poštujući sve epidemiološke mjere, sjednice su održane u tzv. hibridnom, odnosno kombinovanom metodom uz fizičko prisustvo i online putem aplikacije "Zoom".