sport
0

Iz Čelika demantuju optužbe predstavnika Veleža

FENA
Upravni odbor NK Čelik iz Zenice danas je na vanrednoj sjednici kao neosnovane i tendenciozne odbacio optužbe predstavnika FK Velež, koje su nakon subotnje utakmice (3:2) iznesene u današnjim dnevnim novinama.

«Kao uzoran domaćin i klub koji je uspješno organizirao brojne utakmice visokog rizika u pripremi ovog susreta poduzeli smo sve organizacione elemente za održavanje jednog sportskog meča, ali da će biti «repova» poslije 90 minuta, vidjeli smo i prije igre na terenu. Izjave trenera gostiju Milomira Šešlije, kako je naš tim skupina bezveznjakovića i seljaka, ponašanje pomoćnog trenera Pudara i posebno nogometaša Adnana Kadrića, prema Nerminu Šabiću vodili su ka incidentu.

U poluvremenu utakmice nogometaši Veleža, Velagić i Kadrić pokušali su udariti našeg kapitena Nermina Šabića, ali uz brzu intervenciju redara veći incidenti su spriječeni. Smiješne optužbe o prijetnjama pištoljem raznih civila a koje je u poluvremenu Pudar identificirao kao našeg nogometaša Alena Ljevakovića, ne zaslužuju komentar», kažu iz Čelika.

Zeničani dalje tvrde, da su navijači i rukovodstvo Veleža na stadionu Bilino polje dočekani kao istinski sportski prijatelji i nije bilo potrebe za policijskom intervencijom koju je, navodno tražio predsjednik Veleža Ahmet Džubur.

«Jasna nam je ovakva reakcija članova FK Velež jer im je potrebno opravdanje za neispunjene ambicije zvane pobjeda na Bilinom polju. Naš klub sa svijetlom tradicijom sebi ne može dozvoliti blaćenje Čellkovog imena, a članovima Veleža uz želju da ispune svoje sportske ambicije, preporučujemo da riješe probleme u svojim redovima i da metode koje oni praktikuju kao domaćini, a koji su svim klubovima u ligi poznati, ne imputiraju nama», zaključuje se u saopćenju Nogometnog kluba Čelik.