sport
0

Ivica Osim gotovo sigurno selektor Japana

FENA
Kako javljaju japanski mediji Ivica Osim gotovo će sigurno postati novi japanski selektor, a ugovor s Japanskim nogometnim savezom potpisat će čim se završi Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj.

Osim je trenutno na klupi JEF Uniteda čiji čelnici nisu zadovljni s njegovim novim angažmanom, prenosi Index.hr.

"Želimo da on ugovor odradi do kraja, no ukoliko preuzme japansku reprezentaciju to neće moći. On zna što želi, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi", kazao je predsjednik JEF Uniteda Takahiro Yodogawa.

Osim je odveo reprezentaciju Jugoslavije 1990. godine do četvrtfinala na Svjetskom prvenstvu u Italiji, a vodio je reprezentacije Grčke i Austrije, te klubove iz liga s ovih prostora (Željezničar, Partizan, Panathinaikos, Sturm). 1984. godine je kao selektor Jugoslavije osvojio bronzanu Olimpijsku medalju u Los Angelesu, zatim Kup Jugoslavije, dva grčka Kupa, grčki Super Kup, dva puta austrijsko prvenstvo i Superkup, te jednom Kup Austrije.

Poznat je po tome kako insistira na mladim igračima, zahtjevnim treninzima te tome kako preferira napadačku igru.

Postane li Osim selektor, prvu utakmicu igrat će 9. kolovoza u Tokyju, protiv još nepoznatog protivnika. Japan kreće u odbranu naslova prvaka Azije, a prva službena utakmica protiv Jemena je na rasporedu 16. augusta.