Oduševljen Banjom Lukom
3

Ivano Balić počasni član banjalučkog FK Rekreativo

Klix.ba
Foto: Nezavisne novine
Foto: Nezavisne novine
Banjalučki Fudbalski klub Rekreativo dobio je novog počasnog člana i to hrvatskog rukometaša Ivana Balića, jednog od najboljih rukometaša svih vremena.

Legendarni hrvatski rukometaš i po mnogima najbolji rukometaš svijeta, već duže vrijeme zna za banjalučki Rekreativo, njegov rad i njegovu Kuću slavnih a sada je sa zadovoljstvom i zvanično potpisao člansku kartu Rekreativa i pridružio se poznatim svjetskim sportistima koji podržavaju ovaj amaterski klub.

U razgovoru sa ambasadorom Rekreativa Borisom Vrhovcem Vrletom, Balić je rekao da je oduševljen Banjom Lukom, posebno poslije gostovanja sa RK Zagreb u gradu na Vrbasu, pišu Nezavisne novine.

Rukometaš Atletiko Madrida priznao je da je bio iznenađen kako je dočekan u Banjoj Luci, da su ga oduševili mališani koji su neprestano prilazili i tražili da se fotografišu sa njim, ali i Mujini ćevapi kao i banjalučko Nektar pivo.

Vrhovac ga je upoznao sa najnovijim dešavanjima u Fudbalskom klubu Rekreativo, osnivanjem RK Rekreativo Beograd, i po starom dobrom običaju poklonio mu majicu Rekreativa i navijačke grupe Gromada koju je Ivano ponio u Madrid. Rekreativo je tako uspio ono što dosad nikome nije uspjelo – spojio je dvojicu najboljih svjetskih rukometaša, Ivana Balića i Nikolu Karabatića u jednom klubu.

Karabatić je već duže vrijeme počasni član Rekreativa, zajedno sa brojnim drugim svjetskim zvijezdama kao što su Ronald De Boer, Valentino Rossi, Bora Milutinović, Ivan Miljković, Leo Messi, Rubens Barichelo, Juninho, Jelena Janković, Momir Ilić, Pep Guardiola...

FK Rekreativo osim po poznatim sportistima koji podržavaju klub, poznat je po svom društvenom angažmanu i brojnim humanitarnim akcijama koje organizuje.