|

Ivan Bobaš i Emina Hadžiahmetović državni prvaci u stonom tenisu

Ivan Bobaš i Emina Hadžiahmetović državni prvaci u stonom tenisu
15
Klix.ba
6.3.2017. u 14:00
2
komentara
15

dijeljenja
Ivan Bobaš i Emina Hadžiahmetović državni prvaci u stonom tenisu
U odličnoj organizaciji Stonoteniskog saveza BiH i Stonoteniskog kluba "Hasspin“ iz Jablanice proteklog vikenda održano je 24. pojedinacno državno prvenstvo u stonom tenisu za seniore i seniorke.
Na prvenstvu je učestvovalo više od 100 takmičara iz cijele BiH. Titula najboljeg seniora pripala je Ivanu Bobašu iz Stonoteniskog kluba "Cm“ iz Viteza, koji je u finalnom meču bio bolji od Srđana Miličevica iz Stonoteniskog kluba "Vogošća“. Treće mjesto zaslužno su podijelili Marko Vučijak iz Stonoteniskog kluba "Mostar“ i Armin Aličić iz Stonoteniskog kluba "Vogošća“.

Deveta uzastopna titula državne prvakinje u ženskoj konkurenciji pripala je neprikosnovenoj Emini Hadžiahmetović iz Stonoteniskog kluba "Spin 2012“ iz Sarajeva, koja polako, ali sigurno ispisuje historiju stonoteniskog sporta u BiH. Ona je u finalnom i jako uzbudljivom meču bila bolja od Sanje Milojice, stonoteniserke iz Prijedora, dok su treće mjesto podijelile Eminine klupske kolegice Elda Šehić i Snežana Marković.

U konkurenciji muških dublova najbolji su bili Admir Rizvanović iz Stonoteniskog kluba "Brka 2007“ – Brčko Distrikt i Damjan Marković iz Stonoteniskog kluba "Hasim Spahić“ iz Ilijaša, koji su u finalnom meču bili bolji od stonotenisera 2Mladosti“ iz Zenice, Edina Konjica i Mirze Dizdarevića. Treće mjesto pripalo je Mostarcu Luki Matkoviću i Marku Vučijaku.

U konkurenciji žzenskih dublova najuspješnije su bile stonoteniserke STK "Spin 2012“ iz Sarajeva Emina Hadžiahmetović i Ivona Baškarad, koje su u finalnom meču bile bolje od klupskih kolegica Elde Šehic i Snežane Marković, dok su treće mjesto podijelile Mostarke Alemka Hasečić i Iva Knezović zajedno sa Amrom Šilić, predstavnicom kluba "Stens '73“ iz Cazina i Ajlom Kovač iz sarajevskog kluba "Spin 2012“.

U konkurenciji mješovitih parova najuspješniji su bili Edin Konjic i Emina Hadžiahmetović koji su u finalnom meču uspješno savladali Dinu Čizmića i Nedžmu Mulalić. Treće mjesto podijelili su mješoviti parovi u sastavu Ivan Bobaš - Ajla Kovač i Mirza Dizdarević - Snežana Marković.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...