sport
0

Inzaghi umjesto Vierija na širem spisku italijanskog selektora

FENA
Nakon što je postalo jasno da se napadač francuskog Monaca, Christian Vieri neće oporaviti do početka Svjetskog prvenstva u Njemačkoj, selektor italijanske nogometne reprezentacije Marcello Lippi odlučio je na širi spisak s reprezentativaca uvrstiti još jednog veterana, napadača Milana, Filippa Inzaghija.

"Dobio sam poziv za pripreme, a sada sve ovisi o meni. Ako održim trenutnu formu vjerujem kako ću izboriti mjesto na listi putnika za SP", poručio je Inzaghi.

Tridesetdvogodišnji Inzaghi nastupio je u dresu Azzurra 48 puta i postigao 21 pogodak. Međutim, posljednji nastup u italijanskoj reprezentaciji Inzaghi je ostvario u oktobru 2003. godine.

Prvi dio priprema Lippi će obaviti u Rimu. Na širem spisku nalazi se 29 igrača, od kojih će njih dvadesettroje putovati na SP.

Osim Inzaghija na popisu su još šestorica napadača: Francesco Tavano (Empoli), Luca Toni (Fiorentina), Alessandro del Piero (Juventus), Cristiano Lucarelli (Livorno), Alberto Gilardino (AC Milan) i Vincenzo Iaquinta (Udinese). Na spisku za sada nema Francesca Tottija, koji prema svemu sudeći ima osigurano mjesto, naravno ako se sasvim oporavi od povrede gležnja.