U subotu 30. marta
39

Info sesija otvara 7. generaciju Škole trčanja Klix

Klix.ba
Rekreativno trčanje iz godine u godinu privlači veliki broj građana Sarajeva da na ovaj način unaprijede svoju fizičku kondiciju, steknu nova poznanstva i izgube suvišne kilograme. Škola trčanja Klix je već sedmu godinu zaredom provjereno pouzdan partner za sve koji žele poboljšati kvalitet života.

U subotu 30. marta godine u Dvorani 4 multiplex kina Cinema City s početkom u 11:00 sati Udruženje Marathon Sarajevo će otvoriti novu sezonu Škole trčanja Klix:

"Ponosni smo što iz godine u godinu trkačka zajednica u BiH raste, te da je naša Škola trčanja rasadnik novih trkača i trkačica kojima je ova aktivnost postala dio redovnih životnih navika“ rekao je Haris Jordamović, jedan od trenera Škole trčanja Klix.

Info sesija je uvod u Proljetni trkački semestar koji se sastoji od 11 sedmica treninga. Treninzi počinju 2. aprila u 18 sati u ulici Franje Račkog na Vilsonovom šetalištu, a održavat će se svakog utorka i četvrtka u 18 sati i subotom u 9 sati. Prva dva treninga su probna te su prilika za sve zainteresovane da se pridruže ekipi i osjete atmosferu trčanja u grupi pod nadzorom iskusnih trenera.

Proljetni ciklus treninga se završava 14. juna Vienna Run4Lifestyle10K noćnom trkom koja će biti prva trka ovogodišnjeg Olimpija Run Festa, a 25. juna počinje Ljetni trkački semestar od 14 sedmica treninga koji se završava sa krajem septembra nakon najvažnijeg ispita u godini Sarajevo Sberbank polumaratona.

"Sada je idealno vrijeme za početak treninga i vraćanje u formu. Međutim, nije dovoljno vratiti se na isti nivo. Treba raditi da budete bolji, da budete ekstra. Sberbank BH ohrabruje sugrađane da se prijave u Školu trčanja, pripreme se za predstojeći sarajevski polumaraton, i da ove godine učine nešto ekstra za sebe“, izjavio je Vedran Peršić, direktor marketinga i komunikacija Sberbank BH te se zahvalio Udruženju Marathon na uspješnoj saradnji u proteklim godinama.Sberbank BH je glavni sponzor Sarajevo Sberbank polumaratona koji svake godine privlači sve više trkača rekreativaca iz cijele Bosne i Hercegovine.

Pored informacija o trčanju, programu Škole trčanja i Udruženju Marathon, prisutni na Info sesiji će čuti iskustva i drugih polaznika prethodne generacije koji se i dalje druže i odlaze na utrke širom regije. Završni dio info sesije rezervisan je za pitanja prisutnih o treninzima i dodatnim informacijama o Školi trčanja Klix. Nakon završene Info sesije prisutni će imati priliku za druženje i osvježenje u Cafe baru Cinema City uz zdrave delicije domaćeg brenda Biona.

Prije dolaska potrebno je obaviti online registraciju za Školu trčanja Klix putem oficijelne stranice Udruženja Marathon kako biste rezervisali svoje mjesto.

Pored brojnih popusta i pogodnosti koje su uključene u članstvo u Školi trčanja Klix, svi školarci koji budu željeli u subotu 20.4. trčati ili šetati Heineken 0.0 5K proljetnu trku dobit će na poklon startninu u vrijednosti od 20 KM.

Za dodatne informacije o Školi trčanja Klix posjetite oficijelnu Facebook stranicu Škole ili skeciju "Najčešća pitanja“ na oficijelnoj internet stranici Udruženja Marathon Sarajevo.