|

Indijska atletičarka pala na testu spola

Indijska atletičarka pala na testu spola
0
F
FENA
18.12.2006. u 20:00
0
komentara
0

dijeljenja
Indijska atletičarka pala na testu spola
Vrhunska atletičarka iz Indije Santhi Soundararajan (25) možda će ostati bez srebrne medalje sa Azijskih igara u Dohi, jer je pala na testu spola, prenosi BBC.
"Santhi je podvrgnuta testu spola u Dohi i primili smo izvještaj u kojem piše da nije prošla", tvrdi Manmohan Singh, predsjednik medicinske komisije Indijske olimpijske udruge.

"Ne znam za rezultate jer mi nije još ništa rečeno o njima. Ne želim razgovarati o tome", rekla je Soundararajan koja je novinarima uglavnom odgovarala sa "nemam komentara".

Test spola obuhvaća preglede tima liječnika u kojem se nalaze ginekolozi, endokrinolozi i psiholozi, a sportašice su podvrgnute tjelesnim i kliničkim ispitivanjima. Test nije obavezan za sve, a radi se kada ga zatraži rivalska ekipa.

Dvojbeno je to, piše BBC, što je Soundararajan prošle godine osvojila srebro na 800 metara u Južnoj Koreji, a i prije tog natjecanja bila je podvrgnuta testu spola i prošla ga.

Ovo neće biti prvi put u Indiji da je sportašici utvrđeno da nije žena. Naime, testom kojim se transrodnim osobama utvrđuje spol, jednoj je nogometašici 1999. godine utvrđeno da je uglavnom muškarac.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.