sport
0

III Međunarodni BH Telecom Triatlon kup Kulin Ban – Boračko jezero 2006

Sarajevo-x.com
Triatlon asocijacija u Bosni i Hercegovini organizuje “III Međunarodni BH Telecom Triatlon kup Kulin Ban – Boračko Jezero ” koji će se održati 26. augusta 2006. godine na Boračkom jezeru sa početkom u 16h, na 817. godišnjicu povelje Kulina Bana.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta, Ministarstva trgovine i turizma Hercegovačko - Neretvanske Kantona, Federalne turističke zajednice i Turističke zajednice HNK/HNŽ.

Generalni sponzor takmičenja je BH Telecom, oficijelna voda takmičenja je Vitinka kao i još mnogi drugi sponzori kao što su Dukat, Sarajevska pivara, Sinalco, Red Bull, BH Pošta. Generalni medijski pokrovitelj je BHT 1.

Učešće na ovom takmičenju potvrdili su mnogi takmičari iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Mađarske, Norveške, Njemačke te mnogih drugih evropskih zemalja. Samu manifestaciju uveličati će prisustvo mnogih ličnosti iz javnog, političkog i kulturnog života.

Ovo je ujedno i završnica Triatlon sezone gdje će biti proglašen državni prvak Bosne i Hercegovine u Sprint triatlonu za 2006 godinu u muškoj i ženskoj konkurenciji, kojima će ujedno biti dodjeljena i stipendija za 2007 godinu. U sklopu manifestacije održati će se i svećana konferencija Udruženje građana za zaštitu Boračkog jezera i gornjeg toka Neretve "Eko asocijacija-Gorsko oko" u cilju razvoja i promocije turizma i sporta u BiH.