Nastupat će u Njemačkoj
301

Igrač Sarajevo Spartansa Jasmin Novalić prešao u Berlin Rebelse

Klix.ba
Jasmin Novalić
Jasmin Novalić
Mart je uvijek bio mjesec novih početaka i eksperimenata za Sarajevo Spartanse, a ovaj definitivno prevazilazi sve prethodne.

Ono što je jedna posebna vijest jesu individualni uspjesi igrača Sarajevo Spartansa u reginalnim i evropskim timovima. Prva priča koja je trajala više od četiri mjeseca sada je i zvanična vijest na web portalu Berlin Rebelsa, jednog od najboljih timova u Njemačkoj i Evropi uopće, a ona glasi da ofanzivni linijaš sarajevskih Spartanaca Jasmin Novalić postao nova nada njemačkog prvoligaša.

Jasmin je u postao Spartanac 2017. godine, gdje je svoje prve utakmice odigrao u Centralno-evropskoj fudbalskoj ligi, bio dijelom bh. reprezentativnih i prijateljskih nastupa te naposlijetku odigrao i cijelu sezonu za beogradske Plave Zmajeve 2018. godine. Uporedo sa nastupima Spartanaca u BH razvojnoj ligi, kao i u zajedničkoj ligi sa hrvatskim timovima na jesen 2019. godine, odlučio se pripremiti za kamp u organizaciji The Podyum Recruitmenta i prezentovati timovima i trenerima iz prve njemačke lige prošlog novembra.

"Jasmin je prvi Spartanac koji je otišao u Njemačku, ali nije prvi bh. igrač koji igra ovaj sport u Evropi. Polako saznajemo za imena momaka koji vode porijeklo iz naših krajeva, a koji predstavljaju okosnice timova u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj. Nadamo se da ćemo biti što prije u prilici ugostiti ih u BiH i uspostaviti mrežu igrača i saradnika, kako bi ovaj sport stao na čvrste noge i korjenje koje već imamo u Sarajevu, Tuzli, Banjoj Luci i Bijeljini", saopćili su Spartanci.

Prvi Spartanac koji je uopće odigrao utakmicu za neki njemački tim, a koja se, zanimljivo, odigrala kad je i Jasminov prelazak u Rebelse ozvaničen, jeste nastup našeg najiskusnijeg igrača i trenera, Rahmana El Sayeda za tim Hof Jokersa u njihovoj prijateljskoj utakmici protiv islandskog tima Einherjar prošle nedjelje.

"Jako nam je drago da su svoje mjesto u ekipi Plavih Zmajeva zadržali Dženan Brigić i Muhamed Gajević, koji su prošli vikend proveli na pripremama sa beogradskim timom u Somboru. Sasvim dobra i dovoljna motivacija za ulazak u novu sezonu? Pratite nas, mnogo novih i lijepih vijesti vam donosimo ovog marta", poručili su sarajevski Spartanci.