sport
412

Igor Emkić se priprema za turnir No Limit 8: Spreman sam za izazove u ringu, protivnici ne znaju šta ih čeka

Piše: D. B.
Igor Emkić
Igor Emkić
Igor Emkić, jedan od najboljih bh. kick boksera, priprema se za nastup na turniru No Limit 8 koji se održava u Sarajevu u martu. S njim smo razgovarali o njegovim pripremama, predstojećem turniru i očekivanjima od borbe s crnogorskim borcem Bobanom Krušićem.

Emkić se nakon sjajnog nastupa i tehničkog nokauta protiv Tonija Mikelića posvetio regeneraciji, a sada se priprema za nove izazove u ringu.

"Nakon borbe u Rijeci, fokusirao sam se na regeneraciju tijela i sanaciju povreda koje sam zadobio u posljednjih nekoliko borbi. Početkom godine sam odradio kvalitetne bazične pripreme, a sada ulazim u pravu takmičarsku formu i osjećam da sam spreman za nove izazove u ringu", izjavio je Emkić.

No Limit 8 će se održati 11. marta u Sarajevu, a publika će, između ostalog, imati priliku vidjeti osam najboljih boraca iz regije. Bit će to pravi spektakl.

"No Limit je, prema mom mišljenju, trenutno najjača organizacija na teritoriji BiH koja se bavi kickboxing eventima. Organizuju sve bolja i bolja takmičenja, a sljedeće je u Sarajevu 11. marta. Sadržaj će biti bogat, jer će se održati i turnir najboljih osam boraca regiona u kategoriji do 85 kg. Moj protivnik će u prvom kolu biti Boban Krušić iz Crne Gore. Radi se o jednom od najboljih boraca iz ove zemlje. Ranije smo se već sretali u ringu, a borbe su bile intenzivne i dinamične, publika će uživati u našem duelu. Što se ostalih učesnika turnira tiče, to su sve velika imena. Bit će neizvjesno", rekao je bh. borac.

U proteklom periodu je radio na unapređivanju svojih tehnika, a za buduće protivnike je pripremio neugodna iznenađenja.

"Sve nedostatke koje smo moj tim i ja uočili pokušali smo ispraviti. Posvetili smo dosta pažnje usvajanju novih tehnika i usavršavali stvari koje od mene ranije publika nije vidjela. Dostigao sam jedan novi nivo u performansama u rigu. Protivnici će biti iznenađeni kad vide šta ih čeka u ringu", kazao je Emkić.

Pripreme za turnir će obaviti u Tuzli i Novom Sadu.

"Veći dio priprema ću obaviti u Skill Gymu u Tuzli s trenerom Isakom Memiševićem, a pripremat ću se i u Ronin Gymu u Novom Sadu, gdje ću raditi s trenerom Mišom Baculovim. Ovo su dva vrhunska gyma sa stručnim trenerima koji moje performanse dovedu na najviši nivo", otkrio je bh. kick bokser.

On očekuje pobjedu u prvom kolu turnira, a kasnije je sve moguće.

"Kada su ovakvi turniri u pitanju, teško je bilo šta prognozirati. Očekujem da ću proći prvo kolo, a dalje je sve neizvjesno. Problem ovakvog sistema takmičenja jesu povrede koje borac nosi iz borbe u borbu. Nerijetko se dogodi da ne pobjeđuje bolji, nego izdržljiviji, a nekad i sretniji borac", završio je Emkić.