Suspendovani direktor
58

Ibričić o teškim optužbama: Porodičan sam čovjek, drugoj djeci želim što i svojoj

N. K.
Senijad Ibričić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Senijad Ibričić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Suspendovani sportski direktor Fudbalskog kluba Sarajeva Senijad Ibričić oglasio se na svom Instagram profilu nakon što je Nogometni savez BiH danas u svom službenom glasniku naveo da je bivši reprezentativac BiH, između ostalog, prijetio sudiji Mateu Musi.
Naime, Disciplinska komisija NS BiH je krajem marta odredila brojne kazne za FK Sarajevo, a danas su u zvaničnom glasniku naveli šta se tačno događalo na kontroverznom susretu između Bordo tima i Borca. Komisija je razmatrala izvještaje službenih lica s revanš utakmice četvrtfinala Kupa BiH koja je prekinuta u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena zbog napuštanja terena igrača domaćeg tima.

Ibričić je, između ostalih, kažnjen zabranom vršenja funkcija u nogometu u trajanju od sedam mjeseci i novčanom kaznom od 3.000 KM.

Savez je u dokumentu naveo da je Ibričić kažnjen jer je prvobitno oko 16:00 sati prije početka utakmice ušao u svlačionicu za sudije i glavnom sudiji Mateu Musi se obratio riječima: "Je li te stid, znaš li gdje si došao? Znam gdje radiš, znam šta ti žena radi, znam da imaš jedno dijete, zato pripazi kako danas sudiš, znam sve o tebi!", nakon čega se udaljio iz svlačionice te je tako upotrijebio prijetnju radi vršenja pritiska na službeno lice utakmice.

"Ne želim komentarisati izjave čovjeka koji je sudio utakmicu na Koševu. Pogotovo jer sam pravu istinu napisao u izjavi za Disciplinsku komisiju NS BiH. Uvjeren sam da će i ta izjava dospjeti u javnost kako bi se utvrdila prava istina. A tek onda molim javnost da sama donese svoj sud", napisao je Ibričić pa dodao:

"Porodičan sam čovjek i s nekim stvarima se nikad ne bih igrao. Ono što želim svojoj djeci, želim i drugoj i apsolutno je bespredmetno i nepotrebno komentarisati ovakve navode. Očekujem da će NS BiH, po okončanju postupka, javnosti dostaviti i moju izjavu na sva dešavanja. Do tada, neću se više oglašavati na ovu temu, pogotovo jer je fokus isključivo na igrama FK Sarajevo i ono što se dešava na terenu. To je u ovom trenutku najbitnije."

Inače, u nastavku obrazloženja kazne, Savez je naveo i da je Ibričić u sudijskoj nadoknadi utakmice ustao s klupe za rezervne igrače i službena lica FK Sarajevo i zajedno s glavnim trenerom Rožmanom, iz tehničkog prostora ušao na teren za igru te krećući se terenom za igru, a prema tunelu stadiona, igračima i članovima stručnog štaba FK Sarajevo upućivao glasne povike "Idemo napolje", pri tom nekoliko puta jasno gestikulirajući rukama u smislu napuštanja terena za igru te je tako počinio nagovaranje na prekid utakmice, što je cijeli tim FK Sarajevo prihvatio i napustio teren za igru, uslijed čega je utakmica prekinuta i nije nastavljena.