|

Ibrahimović odbio poziv u Švedsku reprezentaciju

Ibrahimović odbio poziv u Švedsku reprezentaciju
0
F
FENA
15.9.2006. u 23:06
0
komentara
0

dijeljenja
Ibrahimović odbio poziv u Švedsku reprezentaciju
Napadač italijanskog Intera Zlatan Ibrahimović odbio je igrati za nogometnu reprezentaciju Švedske na sljedeće dvije kvalifikacijske utrakmice za nastup na Evropskome prvenstvu 2008. godine, koje će se održati u Švicarskoj i Austriji.
Ibrahimović se osjeća uvrijeđenim jer je izbačen iz reprezentacije zbog kršenja discipline prije utakmice s Lihtenštajnom 6. septembra te je zato odbio nastupiti protiv Španjolske i Islanda u listopadu ove godine.

Ibrahimović, Christian Wilhelmsson i Olof Mellberg poslani su kući od strane selektora Larsa Lagerbacka jer su se dva dana prije utakmice s Lihteštajnom prekasno vratili u kamp švedske reprezentacije, a razlog je bio proslava Mellbergova rođendana.

Napadač Intera očito je to ozbiljno zamjerio švedskom Savezu i nije se odazvao pozivu za utakmice kod kuće sa Španijom 7. oktobra i u gostima kod Islanda četiri dana poslije.

"Ja ne mogu uvjeriti igrača da se odazove pozivu u reprezentaciju, čak ni pod prijetnjom sankcija. Ako on ne želi igrati situacija je jasna, a ja ću samo dodati da ću u tom slučaju laka srca pozvati igrača koji jedva čeka igrati za svoju nacionalnu selekciju", izjavio je selektor Lagerback.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.