U dobrim odnosima
374

Ibrahimović objavio video podrške Habibu uoči borbe s Gaethjeom

H.H.
Ibrahimović se prisjetio govora kada je Habib savladao McGregora (Foto: EPA-EFE)
Ibrahimović se prisjetio govora kada je Habib savladao McGregora (Foto: EPA-EFE)
Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović objavio je na svom Instagram storyju video podrške Habibu Nurmagomedovu uoči sutrašnje UFC 254 borbe protiv Justina Gaethjea.

Habib, prvak u lakoj kategoriji UFC-a, branit će titulu protiv Amerikanca koji drži privremeni pojas u ovoj kategoriji, a koji je osvojio senzacionalnom pobjedom nad Tonyjem Fergusonom.

Ibrahimović je od ranije u dobrim odnosima sa Nurmagomedovim i pred sutrašnji meč prisjetio se govora kada je Dagestanac savladao Conora McGregora prije dvije godine.

"Elhamdulillah, Bog mi je dao sve. Elhamdulillah. Neće vam se dopasti, ali sutra ću razbiti vašeg miljenika", rekao je Habib prije spekatakularne pobjede protiv Irca, a zvijezda Milana je objavila taj video na Instagram storyju.

Nurmagomedov ima svih 28 pobjeda u oktagonu, a najavio je da će nakon 30. borbe završiti karijeru. Njegov protivnik također ima 31 godinu, a do sada ima 22 pobjede i samo dva poraza.

Habibu će ovo biti prvi nastup nakon smrti oca Abdulmanapa, a borba bi trebala početi u subotu oko 22:30 sati po srednjoevropskom vremenu.