Po čemu će sportisti pamtiti 2011.
0

Ibišević po rođenju sina, Topić i Mršić okončali karijeru

Piše:Edin Isanović
Vedad Ibišević
Vedad Ibišević
Kako bi saznali po čemu će pamtiti 2011. i očekivanja u 2012. godini kontaktirali smo pojedine bh. sportiste i sportske radnike. Bili su u dobrom raspoloženju. U nastavku teksta pročitajte šta su rekli za Sarajevo-x.com.

Vedad Ibišević, nogometaš Hoffenheima:

"Za mene je 2011. godina ne baš tako uspješna. Bilo je dosta uspona i padova. Najljepši trenutak, bez ikakve dvojbe, je rođenje sina. Tužan sam bio nakon eliminacije od Portugala u baražu. U 2012. priželjkujem prije svega dobro zdravlje“.

Damir Mršić, sportski menadžer Fenerbahcea:

Damir Mršić
Damir Mršić
"Proteklu godinu pamtit ću po činjenici da sam nakon 22 godine ostao na parketu. Ipak, ne kao igrač nego kao menadžer. Sa novim poslom imam puno više vremena za porodicu. Uspio sam mjesec dana sa najbližima provesti u BiH. To je mojim kćerkama bila prva posjeta našoj državi. Nadam se da ću u 2012. godini imati još više vremena za njih. Očekujem najviše zdravlja, sreće, ali i da se ekonomska situacija u našoj zemlji popravi“.

Marko Topić, bivši bh.nogometni reprezentativac:

"Konačno sam se vratio kući. Tako bih rezimirao 2011.godinu i po tome ću je sigurno pamtiti. Napokon sam pobacao sve kofere (smijeh). Očekivanja u 2012. su zdravlje, zdravlje i zdravlje. To ja najvažnije, ostalo će biti OK“.

Adnan Redžović
Adnan Redžović
Adnan Redžović, profesinalni bokser:

"U 2011.sam završio K-1 karijeru i to neću zaboraviti. U 2012.godini želim postati Interkontinentalni prvak u profesionalnom boksu i priželjkujem dosta kvalitetnih nastupa na svjetskoj pozornici“.

Adnan Ćatić, višestruki prvak BiH u sportskom penjanju:

"Teža povreda koju sam zadobio u 2011. godini ostala je u najružnijem sjećanju. U Novu godinu ulazim sa dosta optimizma i želja. Raduje me što je sportsko penjanje uvršteno u olimpijske sportove. U 2012. prioritet je zdravlje. Priželjkujem kvalitetne nastupe na mnogim takmičenjima koji me očekuju“. Harun Mahmutović, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH:

"Pobjede na Evropskom prvenstvu protiv Crne Gore i Hrvatske su mi najdraži trenuci u protekloj godini, ali i u životu. U narednoj očekujem da se reprezentacija po osmi put plasira na kontinentalnu košarkašku smotru“.

Blaž Slišković
Blaž Slišković
Blaž Slišković, bivši selektor nogometne reprezentacije BiH:

"Pamitiću 2011. po činjenici da ponovo, po četvrti put, reprezentacija nije uspjela izboriti plasman na veliko takmičenje. Baraž je ponovo uskratio naše ambicije. U Novu godinu ulazim sa željom da ja i moja obitelj budemo zdravi i da pronađem kvalitetan trenerski angažman“.