{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


IAAF poziva na četverogodišnju zabranu natjecanja zbog dopinga

F
23.8.2007. u 16:20
0
0
IAAF poziva na četverogodišnju zabranu natjecanja zbog dopinga
0
IAAF poziva na četverogodišnju zabranu natjecanja zbog dopinga
Atletičari kod kojih se otkrije da su koristili doping mogli bi biti kažnjeni s četiri godine nenastupanja na sportskim natjecanjima, najavila je Međunarodna atletska federacija (IAAF).
Na kongresu IAAF-a odlučeno je da bi se na antidopinškoj konferenciji, koja počinje u novembru u Madridu kako bi se razmotrio antidopinški zakon, trebale unijeti promjene u taj zakon.

"Uvjereni smo da su stroge kazne kamen temeljac učinkovite antidoping kampanje u sportu općenito i posebno u atletici", kaže se u priopćenju IAAF-a.

Na konferenciji u novembru predstavnici IAAF-a će "pokušati svim raspoloživim sredstvima osigurati da se želje atletske zajednice poštuju i da režim četverogodišnje zabrane nastupanja za prve doping prijestupnike budu usvojene i u antidopinškom zakonu i u praksi IAAF-a".

IAAF je kažnjavao prijestupnike kod kojih je prvi put utvrđeno da su koristili doping s četverogodišnjom zabranom 1997. godine, ali je onda ublažio kaznu nakon što je izgubio nekoliko tužbi od sportaša.

Svjetska antidopinška agencija, osnovana 1999., također nameće dvogodišnju zabranu nastupanja.

Preostaje da se vidi hoće li se i druge sportske federacije priključiti IAAF-u u Madridu i podržati uvođenje strožih kazni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Prognozirajte rezultat sarajevskog derbija
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: