sport
0

IAAF organizirao chat s Blankom Vlašić

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Uoči posljednjeg mitinga Zlatne lige u Bruxellesu, koji je na rasporedu u petak, 5. rujna, Međunarodna atletska federacija (IAAF) je odlučila ljubiteljima "kraljice sportova" ponuditi priliku da komuniciraju sa jednom od najvećih zvijezda svjetske atletike, Blankom Vlašić.

Obožavatelji atletike moći će sa svjetskom prvakinjom i olimpijska viceprvakinjom u skoku u vis uživo komunicirati putem tzv. "chata" na internetskom portalu IAAF-a (www.iaaf.org) u četvrtak u 21 sat.

U utrci za "jack pot" od milijun dolara ostali samo Blanka Vlašić i olimpijska pobjednica na 800m Kenijka Pamela Jelimo.

U Bruxellesu će biti sve najbolje visašice. Uz Blanku, tu će biti i olimpijska pobjednica Tia Hellebaut, brončana sa OI Ana Čičerova, bivša olimpijska pobjednica Jelena Slesarenko, te Nijemica Ariane Friedrich.

Prošle godine Blanki je izmakao "jack pot" jer nije pobijedila na prvom mitingu Zlatne lige u Oslu (kada je prva bila Slesarenko). Sada u Bruxelles dolazi sa pet pobjeda i velikom šansom da uspješno završi još jednu briljantnu sezonu.

"Ovo je kao da dva puta idem na olimpijske igre u kratkom vremenu", kazala je Blanka Vlašić uoči nastupa u Belgiji.

Blanka je nakon Zuericha napokon uhvatila dobar ritam treninga i odmora. Respektira protivnice, ali ju više brine loša vremenska prognoza, jer se očekuje kiša.

U Bruxellesu se očekuje 50 tisuća gledatelja, a ženski vis počinje u 19.45 sati.