"Sarajevo Open 2009."
0

I ove godine karate turnir u sjećanje na Salku Ćurića

Sarajevo-x.com
Međunarodni karate turnir "Sarajevo Open 2009" - 10. Memorijal Salko Ćurić održat će se u nedjelju 24. maja u Sarajevu u KSC Skenderiji sa početkom u 12 sati. Memorijal se održava u znak sjećanja na pionira karate sporta u Bosni i Hercegovini, prvog trenera, takmičara i reprezentativca Salku Ćurića, koji je početkom agresije dao život u odbrani grada i države.

U dugogodišnjoj sportskoj karijeri Ćurić je bio višestruki prvak bivše SFRJ, a kao standardni reprezentativac učestvovao je na šest evropskih i dva svjetska prvenstva.

Na turnir pored takmičara iz Bosne i Hercegovine pozvani su i takmičari iz Makedonije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije. Turniru su se rado odazvali prijatelji i sportisti koji su poznavali ovog velikog sportistu i čovjeka. U nedjelju 24. maja u 12 sati bit će takmičenje za najmlađe od 10 do14 godina u katama, a zatim takmičenje seniora u borbama i seniorki u katama.

Svečano otvaranje memorijala i finale je 24. maja u KSC Skenderiji u 17:15 sati. U finalu će se takmičiti seniori u borbama i seniorke u katama.

Turnir će se održati u tehničkoj organizaciji Karate kluba “Salih Salko Ćurić”.