sport
0

I dalje nepoznati rezultati istrage o korupciji u engleskom nogometu

FENA
Dugo očekivani rezultati službene istrage o korupciji u engleskom nogometu još će neko vrijeme biti nepoznati javnosti.

Premda je policija trebala u ponedjeljak objaviti rezultate svoje istrage, koja je trajala sedam mjeseci i kojom je obuhvaćeno 25 klubova i 362 transfera "plavci" su zatražili dodatnih 60 dana kako bi do kraja istražili cijeli slučaj.

Policija se u narednom periodu želi fokusirati na 39 ugovora u osam klubova koji su pobudili najviše sumnje u nečasne radnje. Premda policija već mjesecima istražuje poslovanje pojedinih klubova i menadžera, cijela priča se probila u javnost nakon što je britanski BBC emitirao tajno snimljeni dokumentarni film "Pod krinkom - prljave nogometne tajne".

U filmu se tvrdi da je 18 sadašnjih i bivših trenera u Premiershipu sudjelovalo u nezakonitim radnjama, odnosno da su od menadžera raznih nogometaša primili mito kako bi ubrzali transfere igrača iz kluba u klub.

Optužbe su izrečene na račun trenera Boltona Sama Allardycea i njegova sina Craiga, a spomenuti su i trener Portsmoutha Harry Redknapp, te prvi čovjek omladinskog pogona Chelseaja Frank Arnesen. Svi oni su opovrgnuli tvrdnje o nezakonitim radnjama.