sport
0

Hz.Org intervju: Nenad Marković

Klix.ba
Ekipa oficijelne web stranice navijača Sarajeva, Hz.Org uradila je zanimljiv intervju sa proslavljenim bh. košarkaškim reprezentativcem Nenadom Markovićem, novim pojačanjem KK Bosna ASA. Intervju vam prenosimo u cijelosti.

Proslavljeni košarkaški reprezentativac Nenad Marković je u utorak, 27.01.2004. godine potpisao ugovor o igranju sa KK "Bosna". Debitovaće na utakmici 12. kola Prvenstva BiH KK Zenica Čelik - KK Bosna.

HzOrg: Neno, evo vratio si se nakon dugo vremena u Bosnu. Znam da su te to svi pitali, ali eto kakvi su prvi utisci?

Nenad: Pa slušaj, prvi utisci su dobri. Mislim, ja sam se stvarno poželio toliko i Sarajeva i prijatelja i kuće i svega što se ovdje dešava. Tako da nemam vremena sve da stignem, imam dva treninga dnevno, al eto polako ja mislim da će tokom prvih dana proći ta neka euforija i da ću onda već malo drukčije gledat na te sve stvari.

HzOrg: Bio si na prošloj utakmici koju je Bosna igrala. Vjerovatno si primijetio neko navijanje, Horde Zla su se od ove sezone vratile na tribine da prate Bosnu, da navijaju za nju. Da li ti misliš da ćeš svojim dolasom privući još više navijača, i koliko misliš da ćeš s tog aspekta, dakle možda nekog marketinškog pomoći?

Nenad: Pa slušaj, ja se iskreno, stvarno nadam da ne samo moj povratak ovdje, nego sama Bosna k'o Bosna treba da bude magnet za sarajevsku publiku. Bili to navijači Sarajeva, i ja sam navijač Sarajeva, znači uvijek želim da su tu pristuni, tako da ja mislim da je Bosna klub sarajevski, da nije opredjeljen da navijaju samo navijači Sarajeva, a ne navijači Želje. Ja mislim da je Bosna u nekoj Ligi 6, to je liga u kojoj će se susresti sa Širokim i Banjom Lukom da su to vrlo atraktivne utakmice i ja mislim da Skenderija treba da bude stvarno puna, da pomogne nama i da se na taj način doživi neka ekspanzija te sarajevske košarke. Ja mislim da jedini pravi način stvarno u toj Ligi 6, da bez obzira protiv koga mi igramo, da navijači stvarno pune Skenderiju, i da to bude stvarno jedan novi početak te Bosne koja je uvijek punila tu Skenderiju i ne vidim razloga zašto ne bi mogla opet. Znači navijači. Horde Zla su uvijek dobrodošle, ali i navijači Želje koji stavljaju Bosnu pod svoj klub, ja nemam ništa protiv stvarno.

HzOrg: Eto već si upoznat s kvalitetom ekipe. Koliko po tvom mišljenju može ovaj tim?

Nenad: Pa ja mislim da ova ekipa realno može da se nosi objektivno i sa Borcem i sa Širokim, sad neću da govorim da smo mi favoriti, da smo bolji od Borca i od Širokog, ali sigurno smo tu ujednačeni s te dvije ekipe, i ja mislim da će neke male nijanse odlučivati sigurno o šampionskoj tituli. Naravno sad, mojim dolaskom ovdje pravi se neka određena euforija, apetiti rastu, svi nas već vide kao šampione, ja mislim iako je to tako na papiru, ne bi bilo dobro da se pravi ta euforija, radi mladih igrača u ekipi Bosne koji nisu igrali takve utakmice, znači za titulu, za finala, pred velikim brojem ljudi, da ih sve to dodatno ne optereti. Ako sve ostalo bude normalno, mi igrači ćemo se pobrinuti za ovo ostalo. Naravno, uz podršku navijača.

HzOrg: Sinoć je baš bila na Hayatu emisija, govorio si o Sigmi, kako si otišao sa treninga da gledaš Sarajevo?

Nenad: Nisam otišao, nisu me ipak pustili.

HzOrg: Kad si zadnji put gledao Sarajevo?

Nenad: Gledao sam Sarajevo zadnji put, dakle, kup sa Sartidom. Onda sam otišao, sljedeće sedmice, prije nego što su oni otišli na uzvratnu utakmicu, ali bio sam protiv Leotara i gledao sam prve dvije utakmice.

HzOrg: Koliko si u toku zbivanja sa Sarajevom?

Nenad: Pa pratim, ono, stalno pratim, odem na stranicu Hordi Zla, odem na, šta ja znam, na Sarajevo-x.com, ono gledam na tim sranicama koliko mogu da pročitam kad sam vani bio na internetu, eto to sam pratio.

HzOrg: Sada ćeš biti redovan na utakmicama?

Nenad: Pa naravno da ću biti redovan, sve kad mi god bude vrijeme dozvoljavalo, naravno da ću dolazit na utakmice.

HzOrg: I za kraj samo još jedna tvoja poruka navijačima, možda poziv neki?

Nenad: Pa ja pozivam navijače, najviše pozivam Horde Zla, zato što nekako imam s njima i najbolji odnos, oni su navijači Sarajeva, i ja sam navijač Sarajeva i znam ih još iz vremena kad su dolazili na utakmice Bosne dok sam ja igrao. Ali isto tako pozivam i navijače Želje i sve ljubitelje košarke da napune Skenderiju do vrha i da Bosna bude ono što je uvijek bila, simbol grada Sarajeva i s punom Skenderijom ja mislim da ova ekipa može da napravi jako mnogo.

HzOrg: Možemo li zajedno do titule možda?

Nenad: Pa to nam je cilj. Zato pozivam punu Skenderiju, da nam pomogne da idemo zajednički do titule.

Vela, Adis, Jacek HordeZla.org