{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Husanović psovao rukovodstvu kluba?!

26.7.2012. u 15:27
0
5
Husanović psovao rukovodstvu kluba?!
0
Husanović psovao rukovodstvu kluba?!
Rukovodstvo Plivačkog kluba Zmaj Alpamm je saopštenjem za javnost stavilo tačku na "slučaj Hajder". Podsjetimo, nakon prvog prijema kod općinskog načelnika Jasmina Imamovića procurila je informacija o tome kako će Općina Tuzla sa samo 1.000 KM pomoći Hajderov odlazak na Olimpijadu u London.
U današnjem obrazloženju iz PK Zmaj Alpamm navedeno je kako je cijeli slučaj "zakuhao" Safet Husanović, pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti, koji je, prema navodima rukovodstva Kluba, i obećao mizernih 1.000 KM pomoći.

"Rekao nam je da o tome ne trebamo razgovarati sa načelnikom Imamovićem i da ga ne opterećujemo tim. Također, rekao nam je kako samo trebamo podnijeti zahtjev na taj iznos i da će nam novac biti uplaćen prije dolaska na Olimpijadu. S obzirom na to da pomenuti iznos smatramo mizernim, klub je podnio zahtjev na iznos koji je dobio Nedim Nišić prije četiri godine", navodi se u saopštenju Upravnog odbora.

Rukovodstvo Kluba smatra kako načelnik Imamović nije pravovremeno upoznat o iznosu pomoći koji im je ponuđen te da se, pretpostavljaju, Imamović sa tim iznosom nikada ne bi složio.

"Kada je otvorena medijska polemika o ponuđenoj pomoći i kada smo izrazili svoje ogorčenje, Safet Husanović je nazvao predsjednika Skupštine PK Zmaj Alpamm i pitao zašto smo o tome obavjestili medije. Nakon toga ga je poslao, žargonski rečeno, u neku stvar materinu, a nama kultura ne dozvoljava da napišemo tačne izraze kojima smo 'počašćeni'. Smatramo da je za nastali nesporazum odgovoran Safet Husanović te da je ovo njegov revanšizam Klubu u kojem je i on nekada bio predsjednik UO", navodi se u saopštenju.

Pokušali smo saznati i verziju priče Safeta Husanovića, ali su nam u Službi za poduzetništvo Općine Tuzla rekli kako je šef na službenom putu u Sarajevu. Njegova sekretarica nije nam htjela dati broj mobilnog telefona, a zamolila nas je da Službu za poduzetništvo kontaktiramo u petak ujutro.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Prognozirajte rezultat sarajevskog derbija
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: